Perfekt recept på en maträtt ha i några dagar som bara blir godare och godare

img_0120img_0123img_0114img_0095img_0110-1img_0097

Hur känns det att det är måndag för er? Jag har alltid som mål att göra måndagen nyttig, hälsosam, och då helst ha hemmet så pass rent och organiserat som möjligt. Hela veckan flyter på så härligt då. Så man inte börjar ta tag i sånna saker som att behöva stressa med ett hem som är i oordning. Så snart ska jag iväg och träna på kära Kampsposrtlabbet, är faktiskt skraj att jag blev så svag när jag blev sjuk förra veckan.. Återstår och ser. Men tänkte att jag laddar hemmet med mycket och bra mat. Finns det någonting godare än en smakrik gryta så där? Köttfärssås alltså fast min är på quorn- det har ni alla nog hört om förut – det är ett svampprotein som är väldigt fettsnålt. Perfekt att krydda till och ingen som märker skillnad här hemma och det är köttfärs eller inte.. Säger dom iaf 😉

Gör så här: Hacka fint alltså ganska smått allihopa, massa lök typ 1 gullök och 5 st vitlök, 1 paprika, 2 morötter, 1 liten aubergine och fräs ihop det i en stek- wokpanna i en stor härlig klick smör och lite olivolja. När det mjuknat lägg i quorn eller din köttfärs. Häll ner 2 st msk buljong eller 1 buljongtärning och 1 burk krossade tomater. Och nu till det viktiga – några bitar parmesan antingen kanten på din parmesanost eller så gör du tärningar och lägger i så du kan se dom sen och ta ur när det är klart, det ger så god smak av det men dom smälter inte bort helt så kan var bra att plocka ur. Sen nu får det här koka ihop sig en stund så rör runt och smaka av med paprikakrydda, liten skvätt svart balsamico, 1 tsk brunt socker, örtsalt, svartpeppar och salt. Man kan dessutom ha i färska kryddor som timjan <3 MUMMA och det som är härligt är att det blir ju godare och godare när den får stå till sig..

Det kändes som min lilla prinsessa hade lärt sig så mycket när jag kom hem, bara på tre dagar. Spiller inte när hon äter längre, hämtar ny blöja när det är dags, massa nya ord osv.. Det går föör fort nu, lilla älsklingen blir redan 2 år om 2 månader <3 Men så mysig som hon är nu med alla kramar som ni ser på bilden är magiskt 🙂 btw är det min gamla nalle.. gulligt visst? och kommer ni ihåg när man var liten hur kul det var att få slänga spagettin så där för att se att den var klar 😉

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hejsan! Vilken fin färg på barnrum. Vet du vad det är för färgkod? 🙂 pastan ser dessutom supersmarrig ut. Tack för en toppenblogg

  Josefina Hansson 2017-03-14 16:21:09
  Svara
  • Svar på Josefina Hanssons kommentar.

   Hej Josefina! 1000 tack rara du, så mysigt är det där inne nu men har tyvärr ingen färgkod kvar.. men mitt tips är att köpa hem massa olika färgprover och se vilken som passar bäst hos er! Lycka till 🙂 Och pastan mmmmmm så härligt det är också att den blir så god efter den stått till sig till dagen efter 😉

   foodjunkie 2017-03-15 13:56:26
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!