En nyttig risotto plus en krämig sallad

Hej hopp!

Vad det blir så mycket härligare med mat så fort det är ”sommartider”. Allt smakar bättre och man kan slänga ihop lite vad som helst och det blir fräsch och gott. Men det är sen gammalt, det vet ju vi alla, men man blir ju ändå så påmind om hur härligt det är med grönsaker, primörer osv nu när man gör mat. Är ni med mig på den? Att det smakar och doftar bättre nu!

Igår åt vi ju hos snygg-syrran och idag var vi där igen men eftersom Alba uppehöll dom så skapade jag nåt av det som fanns. Inte riktigt grekisk sallad som ni skådar där kanske men lite lik men betydligt krämigare variant, ni borde testa och ni kan nog gissa vilken det är på bilden:

ekologiska kvist- körsbärstomater, smått hackad gurka och rödlök, hackad färsk basilika, blandade svarta och gröna oliver, smulad fetaost, olivolja, salt, chili flaks och svart peppar. 

Den tallriken jag vill tipsa mest om här är den nyttiga varianten av parmesan -”risotto”:

Koka endast upp couscous som tar ca 5 minuter, häll ner en klick crème fraîche, massa nyriven parmesan-ost, smaka av med salt och svart peppar. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Håller helt med och kall mat är aldrig så gott som den här tiden (om det bjuds på värme såklart) 😉
    Måste testa denna variant på risotto, låter mumsigt. KRAM

    Julia 2017-06-08 11:51:00
    Svara
    • Svar på Julias kommentar.

      Åh hoppas du testar, så enkelt och perfekt till den goda fräscha maten nu 😉 Kram och trevlig helg

      foodjunkie 2017-06-09 10:56:34
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!