Mår din mage bra?

Det ena ser godare ut än den andra visst.. som alltid på Pom och Flora 

  

Klassiker som alltid fungerar – avokado toasten <3

Nu undrar ni kanske varför några bilder här blev svart/vita.. Mest för att ni skulle se bäst vad det står på skärmen men också att man fattar att det är lite allvarligare mening i bilderna än på den fantastiska frukosten.  

Fina gravida PT- Fia

 

Jag och Lisa står och smått dreglar över det goda framför oss ( ska försöka få fram det här overnight oat receptet Pom och Flora tagit fram med Valio här till er, återkommer om jag får det)

Inte ofta det blir bild så här för jag är så fokuserad på maten haha men här står jag på rad med Lisa, Petra och Mathilda

Mindre ofta händer det ju att någon främling vill vara med haha

Hej fina ni!

Efter morgonens frukost måste jag ändå fråga er eller om ni kanske ska ta och fråga er själva – hur mår er mage? Jag har ju ett motto som är ganska enkelt tips till er – är magen glad, är jag glad. MEN hur mår magen bra? Det pratade vi lite om där på frukosten, allt från pruttar, stress, hår, hud, matvanor osv. Jag blir på riktigt ledsen när jag såg statistiken på hur många som har magproblem. Jag vet ju med mig själv att när jag har ont i magen är det knas i stress, lite sömn och hetsäter nåt för att få mig näring. Eller som i höstas när jag och min sambo hade uppehåll och jag fick magsår och bara låg och spydde av smärta i nån dag sen konstant ont för man är stressad. Det var att dra det långt nu men det jag fick höra är om man har problem fler gånger per vecka så SÖK HJÄLP. Så en sak som man logiskt kan fatta men som jag fick konstaterat idag av professorn som var på plats att HJÄRNAN spelar roll på våra tarmar. Mår vi bra mår tarmarna bra, mår tarmarna bra så mår vi bra.

Så sjukt hur låg ålder det är nu på magproblem och stress 🙁 Vet ni lite vad jag babblar om nu? En sak som vi alla kan ha i perioder som vi själva kan ta tag i. Man kan helt plötsligt bli känslig mot laktos.. men det är någonting man kan bygga upp i tapper då för att få det att försvinna, precis som alla andra magbesvär. Det finns så många olika problem när det kommer till mage så jag sjukt svårt att sammanfatta allt som vi prata om vi imorse. Men huvudsakligen är att – äta varierad kost, sova bra, stressa mindre, röra på er så tarmarna hålls igång ( tips då för er som vet mer att dom är gasaga osv s p r i n g a är bästa medicinen) och nu till det som vi fick presenterat -Valios nya yoghurtar med BRA magbakterier!  Stinker det när ni släpper er- då kan ni tänka på vad ni äter för ju mer det stinker ju sämre tarmflora har man.. Tips är ju då att testa mer mat med bra magbakterier <3 Och för er med små barn – tänk på att dom ska få i sig bra magbakterier, så hjälper vi barnen med en bra tarmflora livet ut.. även om vissa saker är medfött så spelar dom 3 första åren stor roll på allas tarmar. En bra bas eller start helt enkelt. 

EJ ett samarbete vill bara berätta vad jag fick höra så ni alla ni min allätare tänker på er lilla mage. Puss på er

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hade du och Markus uppehåll?

  Anna 2017-06-08 17:19:19
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Markus..? Det heter inte min sambo 😉 Men ja vi tog ett break.. Men hittade lyckligt tillbaka! <3

   foodjunkie 2017-06-09 10:55:56
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!