Det feta syrianska bröllopet

Först samlades vi typ 100 personer hemma hos han som gifte sig dagen till ära, och där började festen 😉

Här står han med Albas storebror och två kusiner. Den minsta lilla gullisen där var han som bar ringarna i kyrkan <3

Här står jag och min stora kärlek och gömmer oss i tältet då solen gassade på.. 

Det var alltså hennes son som gifte sig, och för hennes skull står jag gärna i solen <3

Sen begav vi oss hem till bruden där det vaknades ännu mer dans, trummor, trumpet, filmkameror, bakelser, glädjerop ( lilililililil) 

Fast dit fick inte Alex följa med då dom ska ses första gången sen vid altaret. Så här var det första gången vi fick se Sandra den vackra bruden <3 

Här är det en som börjar vilja ha lite mer uppmärksamhet… ni kanske fattar vem..

Det är inte förens klockan 19 som man viger sig i kyrkan

Ser ni lilla gullnosen till vänster som står med ringarna <3

Det var med honom Alba skulle gå med den söta korgen hon har i handen full med blomblad.. Hon kasta dom i gången, det klarade hon .. Men det var lika viktigt att lägga tillbaka dom också ( städtanten) så det gjordes precis när bruden och hennes pappa gick förbi henne.. yes det blev en liten mini krock!! 

Som jag skrev förut var det blommor, glitter plus plus allt överallt också

Här står dom stolta syskon till han som gifter sig, ser ni bakom i taket.. Suddigt men man kan ana alla kristaller som hänger i taket?

Nu var det spännande, Alba t o m slickar sig runt munnen.. OMG vilken tårta!!

Heeeej gullisar!

Nu får vi se om jag fick med allt.. Men lite mer av helgen magiska bröllop fick ni se nu. Bara så synd att jag inte kan visa stämmingen med ljud. Det var helt galet, hela tiden… med ljud, dans, mat, galet på ett bra sätt. Det är verkligen dom tre jag skulle säga mest att det är ljud, dans, mat och f ö r u t o m då hur fina alla gjort sig. Det känns som om man är på en stor bal men den godaste maten ( enligt mig) hummus, tabohle, halloumi, ostrullar, fatousch men så mycket utsmyckning så det nästan trillar strass från taket när man dansar. På sista bilden ser ni att Alba sover, det var bara en powernap..

Så summan av kardemumman – jag är så lycklig att min sambo är syrian så det jag får uppleva det här. Det är ändå väldigt stor skillnad från ett svenskt bröllop. Inga tal, man sitter nästan som man vill, klä sig otroligt mycket mer i tjusigheter, äter och dricker hur mycket man vill då det är upp bunkrat till fullo på borden, dansen är ett ”måste” och det finns några olika varianter men alla kan den så det blir som långa led med dansande och glada, när brudparet kommer in i lokalen ( dom får åka iväg med en limousin medan alla sätter sig till bords) så är det nästan som taket ska lossna för det är sånt jubel av glädjerop lililililililili och så ska dom kasta en gammal kruka av någon slag så det bringar tur, ska någon gå under kvällen alltså någon av 500 personer som vi var, så ställer sig brudparet med föräldrar på rad vid deras upphöjda bord så man fint får säga hejdå och då passa på att ge det lilla kuvertet med sin gåva – en peng med egenbestämd summa.. Jag vet inte om jag fick med allt men det är skillnad på ett syriskt och ett svenskt det lovar jag er! 🙂

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hallå!!! Jag är helt hänförd. Vilket bröllop , det var en fest som heter duga 🙂 otroligt vackra klänningar, dukningen, tårtan och de fina barnen. Jag har sagt det innan och er lilla är bedårande, vilken klänning. Alla klänningar ser så fantastiska ut – tack för du delar denna häftiga upplevelse med oss 🙂 Kraaaam

  Petra 2017-06-20 14:00:05
  Svara
  • Svar på Petras kommentar.

   Men JAG MED så himla häftigt. Svårt att få till å både bild och text. Det ska komma en film från kvällen från en kamera man, ska se om man ska få en snutt av den sen och visa mer.. Lär iofs ta ett tag innan den är klar kan jag tänka mig med allt han hade att filma in. Jag håller med din om alla klänningar, det var verklige som den finaste balen, och lillan släp på hennes klänning är ju för söt :):) Nu ska jag faktiskt ut och göra en sak jag aldrig gjort förut, åka ribbåt – ska visa er sen om det med tänkte jag 🙂 Har du åkt det? Kram

   foodjunkie 2017-06-20 14:44:22
   Svara
 • Vilken häftig upplevelse!

  Jessica Sundberg 2017-06-20 12:27:15 http://attlevasunt.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!