en helt ljuvlig tzatziki

hur gott doftar inte gurka?!

och hur gott smakar inte gurka när man gör så här med den..

.. en helt ljuvlig tzatziki ? <3

det kan man verkligen ha till så mycket olika

eller typ bara äta den som den är, med lite bröd..

 

Fredag och tsatsiki skålen åker kanske fram? Jag äter ju inte så väldans mycket mjölkprodukter men den här härligheten räknas liksom inte som en mjölkprodukt för mig. Det är så förbaskat gott. En klassiker som alltid fungerar. Det gäller att hitta alla knep så man får fram den där smakrika, krämigheten och inte för salta smaken. Just den här dom är på bilden önskar jag att ni alla fick ta del av, en riktig tiopoängare blev den. Men ni får ju ta den av den lite iallafall… och så hoppas jag ni också får till en!

Gör så här: Skölj en gurka, dela den på hälften och gröp ur det i mitten. Riv den och krama ur all saft som är i gurkan, jag gör det enkelt i en ren kökshandduk ( har ni testat det knepet?). Blanda nu din favorit grekiska yoghurt, den rivna och urpressade gurkan, pressa i vitlök ca 2 st med vitlökspress, lite färsk mynta eller om man hellre gillar torkad oregano ni väljer själva, smaka nu av med salt försiktigt då det lätt kan blir för saltat. Vill man ha lite syrligt i så ta då citron eller en mini skvätt av äppelcidervinäger. Blanda och toppa med lite olivolja <3

Tips, vill man vara väldigt så där nyttig och tänker protein-mässigt så testa gör på kvarg men ha då en skvätt vatten i.. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Tsatziki är bäsa tillbehöret. Jag gillar inte sås (har aldrig gjort det, inte ens ketchup) men tsatziki går bra att ha som tillbehör 😉
  Min mamma brukar riva i lite äpple också, blir gott det med. Inte för att man märker det men… hahha

  Elin 2017-08-11 18:14:28
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Åh visst tzatziki är bara så gott. Men kul tips med äpple, det ska jag test ansätta gång 🙂 Tack gullis!

   foodjunkie 2017-08-12 19:58:23
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!