En krämig men väldigt nyttig currygryta

Hur härligt med en nyttig currygryta till middag? För min del så äts det väldigt mycket kall mat på sommaren så att få göra en sådan här vart t o m mysigt. Kan bero på att vi har ägnat dagen på sjön idag igen och man blir lite kylig. Det här är väldans enkelt, attans billigt och så jädrans gott. Gurkmeja fick så mycket uppmärksamhet i vintras eller före det men nu det är inte så mycket sommar smak över den kanske.. Jag har i a f inte fått i mig det så mycket. Så hade även det i den här för att öka nyttighetsgarden 😉

Gör så här: Börja med att koka upp grönsaksbuljong. Skala och hacka en morot och ha i, sedan en halv stor blomkål plus en charlottenlök. Låt det här koka en stund och ha sedan i curry, gurkmeja och kokosmjölk. Smaka av om du vill ha salt och chili. Men avsluta med att ha kikärtor för att få till lite protein i din gryta. Det röda jag toppade med är torkade granatäpplekärnor. Hade ris där i den där trälådan men fick inte till nån bild märkte jag på det. Man kan ju välja att göra råris men min kille sa nej till det haha..

Tillägg på exakta mått på grytan ( ber om ursäkt för jag är lite klumpig och inte skriver det..) : 1/2 stor blomkål, 2 st morötter, 1 burk kikärtor, 1 buljongtärning grönskas, 2 st charlottenlökar, 1/2 burk kokosmjölk, curry -gurkmeja- salt- chili- efter smak.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hur mycket vatten kokar du upp buljongen i? Dina recept och bilder till är fantastisk inspiration!

  Caroline 2017-08-18 14:41:59
  Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Heej, ursäkta för jag inte skrev dit det! Ta 1 1/2 tärning och 7 dl vatten och koka upp <3 Så himla smarrigt. Men 1000 TACK för din kommentar, det är precis det jag kämpar med så blir så lycklig och få höra det!!! <3<3<3 Smaklig måltid och hoppas du haft en underbart helg

   foodjunkie 2017-08-20 11:14:44
   Svara
 • Gjorde den nyss, såååå god! Helt i min smak.
  Har hört av mig många gånger förr. Älskar dina recept!! Tack 🙂

  Anna 2017-08-16 19:17:49
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Meen JIHO nu gjorde du min dag, så lyckligt att du testa och gillade. Det är ju min stora önskan med allt jag gör! 😀 😀 😀
   Tack för du skrev det och fina kommentar <3 Lova skriva när du undrar någonting. STOR KRAM

   foodjunkie 2017-08-17 11:00:14
   Svara
 • Ser fantastiskt gott ut! Finns det möjlighet att få detaljerat recept med proportioner :)?

  jeanette 2017-08-16 09:10:22
  Svara
  • Svar på jeanettes kommentar.

   Åh det var den verkligen, speciellt med riset till. Jag skrev till det nu så du vet <3 Förlåt för jag missar att skiva exakta. Tack för du påminner mig! 😉

   foodjunkie 2017-08-16 16:05:39
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!