bananbröd

hemma hos mamman min och myste lite

och så gott banan – bröd hade hon bakat…

…även odlat tomater och massa fin sallad

men hur sött är det inte med basker, min trilla av där mitt i allt..

Hej gullisar!

Urk och usch Alba har åkt på ret-hosta. Natten nu är det värst.. Stackars liten. Så dagen har gått åt att hålla henne lite lugn och myst massor bara. Det är svårare än vad det låter, dom är ju så livliga även fast dom är sjuka. Någon som har tips när dom har hosta får ni gärna dela med er <3 Jag vill så ge er min mammas bananbröd recept innan jag kryper ner till henne igen. Är det någon som sitter inne på några bananer som börjar bli ”gamla”? GÖR det här brödet!

Rör ner allt i en skål: 2 ägg, 1 rivet äpple, 3 överdrivet mogna bananer, valnötter, 1 tsk bakpulver, 3 dl grahamsmjöl. Smörj en form och ställ in i ugnen 180 grader i ca 45 minuter.

Vill ni se mitt bananbröd som många frågar om så trycker ni HÄR. <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • vart kommer din fina glittriga tröja ifrån ? 🙂

    Julia Törnvall 2017-09-13 19:49:49
    Svara
  • Stackars liten, håller tummarna varje dag att vi ska slippa förskolebacillerna ?
    Brukar ge mina barn 1-2 matskedar honung att äta direkt från skeden, det brukar hjälpa mot hostan och kanske lägga nån extra kudde så inte huvudet ligger helt ner när man ska sova..

    Tack för en så härlig och inspirerande blogg!
    Ikväll ska jag testa dina banankakor, verkar bra för en sötsugen småbarns mamma ?

    Sandra 2017-09-12 15:20:50
    Svara
    • Svar på Sandras kommentar.

      Ja exakt så känner jag med men ändå så försöker jag tänka att det är bra att få sig lite baciller så hon bygger upp sig. Hört att första året går dom runt och är lite snoriga mest hela tiden… Men hosta är ju så jobbigt och man tycker så synd om henne för man vet själv hur hemskt det är. Köpte faktiskt på apoteket så hon fick ta en halv tsk nu innan läggdags och vips så var hostan borta! Gav dessutom honung så måste varit en bra kombo 😉 Det där med kudde försökte jag med men dom/ hon rör ju på sig som ett yrväder i sängen haha…

      ÅH underbara du tack snälla för kommentar och komplimang, blir så glad! Fick du till kakorna? ( en sötsugen mamma till en annan sötsugen mamma haha… )

      foodjunkie 2017-09-12 22:09:10
      Svara
      • Svar på foodjunkies kommentar.

        Skulle aldrig skrivit att vi klarat oss från baciller ? Idag vaknade dottern med lite feber så hon fick stanna hemma med pappan..
        Banankakorna blev väldigt bra! Lite scones aktiga tyckte jag, lite smör och god ost på blev det till kvälls teet ? Barnen tyckte dom var goda, men deras bak med pappan i dag under vabbandet (någon form av snickerskaka) var tydligen lite bättre ? Ha en fin kväll!

        Sandra 2017-09-13 20:34:46
        Svara
        • Svar på Sandras kommentar.

          Åh nä, typiskt!!! Varför är det alltid så.. Man jingsar det… Men mysigt för dom och stanna inne i ett deppigt regnväder! Och speciellt då att baka typ det godaste som finns, snickerskaka! Är helt galet sugen nu, hur ska jag stilla det här suget.. Dom där banankakorna känns rätt tråkiga nu haha! Men som du säger så känns det väldigt matigt även fast det är små kakor, beroende spå hur stora man gör som oxå såklart!
          Hoppas lillan blir bra snabbt <3

          foodjunkie 2017-09-14 15:54:03
          Svara
  • Älskar bananbröd, bakar det flera gånger i månaden!

    Josefine 2017-09-12 08:45:50 http://www.drottcompanykalmar.se/
    Svara
    • Svar på Josefines kommentar.

      Åh det är ju så härligt, kul om man varierar receptet också 🙂 Men eloge till dig som bakar ofta! Kram

      foodjunkie 2017-09-12 14:04:20
      Svara
  • Hej, tråkigt med rethostan! Förutom den klassiska varmt vatten med honung, citron och kanske ingefära så sägs det att ananas juice skall hjälpa. Kanske bitar också är sak samma! I rummet hon sover kan man också ställa en skål med varmt vatten och några droppar eucalyptus olja. Renar och underlättar, och luktar gott!
    Hej så länge,

    Lisen

    Lisen 2017-09-12 07:09:44
    Svara
    • Svar på Lisens kommentar.

      1000 tack snälla du <3 Värmer och få höra lite knep. Det doftar ju så gott eucalyptus olja! Ska testas ikväll. Man vill ju gärna bara ta över hosta och slippa se dom små.. Sen att dom vaknar varje minut också.. Phu ser i kors idag haha. Kaffe är en stor räddning 😉

      Kram

      foodjunkie 2017-09-12 14:03:28
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!