missa inte den här moussakan på Quornfärs

 

lägg den här bilden på minnet, mina bästa tips med just den här maträtten – vitlök, parmesanost och färska kryddor

skulle laga middag till 15 personer så ni får ursäkta röran nu för den är ju inte det viktiga i det hela utan det är hur jädrans gott det här är

skära upp aubergine, lägg på papper och ha salt på

hacka upp gul lök och vitlök i mängder, fräs och ha sedan i din quornfärs 

efter väskan kommit ur auberginen så stek i olivolja

ha i krossade tomater, parmesanost och färsk persilja i quornen.. här steker jag även till potatis med peppar som jag hyvlat

här ser ni när alla olika goda ting som jag ska varva allt i en form som sedan ska in i ugnen 

varm potatis, stekt aubergine, smakrik qournfärs, fetaost och parmesanost plus en vit sås som gör det hela saftigt

tadaaa, redo för ugnen och jag gjorde en tsatsiki och tomatsalsa när den myste till sig där inne

perfekt tajming tills alla gäster kom var allt klart

tycker det är så härligt att få ställa fram en stor varm, smakrik plåt med mat så kan man ta hur mycket man vill

och sitta vart man vill

världens bästa syster hjälpte till med serveringen så jag kunde ta nån bild

vi var ju ändå en hel del personer, stora som små 

och så himla kul hade vi, och känns himla bra att ge ut det här receptet efter att ha haft alla som ätit det hela 

lyckligast var alla här hemma dagen efter när det fanns kvar – då är det nästan som godast!

I samarbete med Quorn!  

Hej kära ni!

Någon som blev sugen på att äta en vegetariskt moussaka? Löjligt gott och så bra mat. Gör en form och man kan ha den i kylen i några dagar eller t o m frysa in. Jag älskar ju mat, riktig mat. En sak jag kan sakna med att vegetarian är köttfärs, men det var innan den här ljuvliga förpackningen med Quorn kom in i mitt liv. Precis som köttfärs så äter man den inte som den är utan man kryddar till den, exakt samma gör jag med den här färsen. Tror vi är många som lagar mat med just quorn?? Men skönt och få en påminnelse om att det finns. Och hoppas verkligen ni testar att göra den här vegetariska moussakan på Quorn- färs med potatis och aubergine ( detta är för ca 4 personer):

 

Strimla upp ca 6 stycken potatisar; de ska vara fasta och stora. Lägg potatisarna i kallt vatten medan du gör allt annat, innan du ska steka dem i olivolja och svartpeppar. ( man kan göra utan potatis men mer matigt och krisigt med potatis)

Gör en bechamelsås i en kastrull: 2 ½ msk maizena, 3 dl mjölk, 2 dl vispgrädde, 2 msk smör, 1 tsk salt. Blanda först maizena och mjölk sen tillsätter du resten.

Nu kan du skära upp 1 aubergine och låta den få ligga så där som på bilden, på papper, med salt ovanpå så vätskan åker ur. Den ska sedan stekas till i olivolja.

Dags för att göra din Quorn- färs: Hacka upp 1 stor gul lök, 5 st vitlökar, fräs ihop och ha i 1 -2 paket quornfärs, lägg i 2 st lagerblad, 1 paket krossade tomater, riv i parmesanost ( bestäm mängd själv men alltid gott med mycket, jag skär alltid bort kanten och låter den få gosa där i färsen), hacka nu ner en stor drös med färsk persilja och oregano och smaka av med salt och svartpeppar. Knepet med rätten är att din quorn ska vara smakrik nu så känner du din nöjd här med så är jag glad, annars ha i lite mer av färska kryddor eller parmesanosten.

Ta fram en form: Nu ska du alltså varva allt gott du har gjort, fast även lägga till fetaost. Jag avslutade med fetaost och parmesanost på toppen! Sedan in i ugn ett bra tag så den får mysa ihop sig, jag hade 120 grader i ca 1 h. Mest för att allt verkligen skulle få dra ihop sig ordentligt, så vill man ha längre kör. Den är klar så fort potatisen är mjuk!

BON APITIT.. jag vet faktiskt inte hur man säger på grekiska, då moussaka är en grekisk maträtt.

Nu utmanar jag min bloggkollega Henrietta att visa sin quorn-paradrätt! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Tusen tack för det goda receptet, en ny favorit I samligen som jag har delat med mig till nära o kära 🙂

  Annamaria 2017-10-27 15:10:27
  Svara
  • Svar på Annamarias kommentar.

   Åååååh vad lyckligt! Så himla kul ju, enkelt men så bra att man gör mycket och att man har kvar 😉 Vad glad du gjorde mig nu! Hoppas du haft en underbar helg <3

   foodjunkie 2017-10-29 18:29:49
   Svara
 • Jag bjöd min familj på din vegetariska moussaka idag, den blev jättegod! Så smakrikI Har aldrig fått till quornfärsen så bra, väldigt bra tips med parmesan och färska kryddor i! Fick inte tag i någon färsk oregano så fick använda torkad istället, det blev gott det också. 😀

  Sofia 2017-10-01 21:49:13
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Åh ja vad glad jag blir. Det är verkligen så viktigt med att göra den smakrik, så lyckligt att du fick det 🙂 Nu gjorde du så jag kommer lägga mig med ett leende på läpparna. Hoppas reste nav familjen gillade det och att det finns kvar till imorgon då det blir som godast tycker jag 😉 STOR STOR KRAM

   foodjunkie 2017-10-01 22:53:07
   Svara
 • Mums mums – wow wow

  pappan 2017-09-29 20:14:42 http://www.martinlof.com
  Svara
 • Åh vad kul att du delade receptet, måste testa snarast!! 🙂 läser även Mickis blogg och såg att hon lagt ut bilder från helgen att du bjudit på detta och tänkte direkt att jag skulle kommentera här hos dig om det haha 🙂 kram!

  Julia 2017-09-29 17:11:27
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Men ja vad kul att du läser bådas, så mysig kväll hade vi! Gjorde så galet mycket mat haha.. och känns kul och få ge ut det här efter alla sa att det smaka så gott 🙂 Hoppas du också kommer gilla det! STOR KRAM och lova fråga om det är någonting som är frågetecken..

   foodjunkie 2017-09-30 16:42:51
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!