Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

smärta och nyttiga karameller

banan-karameller in the making

mini-bananer dock vilket var synd här då jag ville ha mer..

det här blir nämligen så gott så vill visa er

skär bananen och pressa citron på

sätt på ugnen på ca 90 grader 

vänta ca 2-3 timmar…..

Klara och ljuvliga!

matchiga visst… 

ville t o m smaka av det som mamma hade

rödbets-juice.. nyttigt men lite väl nyttig i smaken hehe

 

Hej babes!

Här har det också blivit höst, vi som hade sån plan för idag, den saken som vi sköt upp från förra veckan när Frida fick feber skulle ske idag men det går inte i moln( så tror ni att vi är taggade nu eller haha..).. Är det någon som har på gissning vad vi ska göra? Det får alltså inte vara dåligt väder och man får inte vara sjuk… hm! På tal om sjuk, så hade jag så sinnesjukt ont igår, är det meningen att man ska få mensvärk när man har ägglossning också?? Kunde varken stå eller röra mig. Tur man hade lite snacks redo. Sjukt gott blir det, så härlig konsistens och smak, verkligen karameller.

Gör så här: Gör skivor av några bananer, jag hade bara några mini-bananer hemma annars hade jag gjort mer. Sen pressade jag bara på citron-saft över bananskivorna. La dom i en halv – varm ugn, ca 90 grader i ca 2-3 h. Ni ser när dom är klara, och så smarriga blir dom – karameller delux!

En annan nyttig sak som ni ser på bilderna som jag vet finns hemma också, rödbetsjuice.. Inte överdrivet god men nyttig som bara den. Jag tycker det är härligt att ta det i apelsinjuice. Eller i färskpressad juice! Testa 😀 Man burkar säga att man blir snabbare och smalare med rödbeta….

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Vilket bra tips med bananerna! Måste testa!

  frida 2017-10-18 09:41:41 http://fridakm.devote.se
  Svara
 • Spännande tips! Ska testa ikväll. En undran har du något bra recept på nyttiga bars?

  Tack för alla fina inlägg och tips! Det är så oerhört uppskattat. Dina recept och tips är superba i vardagen med alla aktiviteter och jobb – perfekt för oss mammor i ekorrhjulet med begränsad tid. Må gott!

  Margareta 2017-10-18 07:46:54
  Svara
  • Svar på Margaretas kommentar.

   Åh ja gör det, återkom gärna vad du tycker 🙂 Jag älskar ju godis, speciellt när jag känner att dom är nyttiga så vore kul och höra vad du tycker. Jag älskar koncistensen och att det inte blev så sött från banan med citron på! Lycka till, det är verkligen enkelt…

   Åh självklart ska jag ge nyttiga bars recept, har flertal.. Det finns redan några på bligen fall du söker på sökrutan men ska ge massa mer såklart! Tycker det rä så kul och få uppgifter av er så ge mig gärna fler så ni är nöjda 🙂
   Speciellt för mammor i det där underbara ekorrhjulet 😉
   Stor kram!

   foodjunkie 2017-10-18 12:06:39
   Svara
Foodjunkies webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!