därför brast mitt hjärta

Hjälp vad man får uppleva en helt ny nivå av att vara orolig när man blivit mamma. Man hör direkt på det där skriket som kommer att nu gjorde det ont. Ni vet säkert hur jag menar? Det första jag såg igår var hur det forsar ut blod ur Albas  mun. Jag kan inte på  många sekunder förstå om det är en utslagen tand eller vart det kom ifrån då det är så mycket som kommer. Ser sen hur mitt älskade lilla barn bitit igenom tungan. Det vill säga att tungspetsen hänger. Därav får ni inte se bilder utan försöker att förklara det för er, det ser så läskigt ut att jag blir knäsvag bara av att skriva det (det vet inte hon såklart).

Det första jag gör är att vråla dit Frida min syster, några sekunder efter sitter jag med choklad i munnen och förstår inte varför. Måste i chock ätit det och försökt kyla henne med en chokladglass… Ett tips till er alla är att alltid ha en liten blötlagd handduk hemma i frysen redo , den blir mest frusen men inte så hård. Det var det bästa och is i en nappflaska med lite vatten. Tur i oturen var det här på kvällen och hon kunde somna för kvällen efter 1 timma. Eller hon vakna några fåtal gånger och hade ont men så glad att det inte var på morgonen, så hon inte kunde äta på hela dagen eller gick runt med ett nytt öppet sår. Munnen är det som läker snabbast (därför gör man ingenting åt det, och tro mig jag vill ju göra allt för att hjälpa men kan inte ens sätta plåster på det..) och redan idag har det sett bättre ut, tack och lov. Nu är det mer som en orm, ni vet – delad tunga, fast på sidan.

Jag är så tacksam att min syster och mamma var här då Albas pappa var i Sverige. Vet inte vad jag gjort om jag var själv. Jag har en skräckupplevelse som jag inte berättat för er på tal om sår vid munnen, så vet inte om det sitter lång inne i mig men kunde inte sova på hela natten igår. Hade väl miljoner tankar om vad som kunde hända.. Typ att den där hunden som kom hade nån bakterie som hon fick i såret nu eftersom hon klappat den eller att tungan skulle svälla upp medan hon sov eller fortsatte och blöda utan att jag kunde se för munnen var stängs osv osv.. Min läskigaste halloween någonsin.

Tur att hon (säkert dom flesta barn) är så tuff, står och tittar på det i spegeln, när jag ringer FaceTime ska hon visa, jag får ta bild osv men det allra bästa förutom att det läker så snabbt är att hon äter bra <3

TACK TACK TACK till alla som hört av sig idag, har seriöst behövt varenda ord <3<3<3 // den orolig mamman 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Åh nej fina ni 🙁 MASSA kramar, tänker på er! <3

  Julia 2017-10-29 09:10:28
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Åh fy det var fruktansvärt. Men så imponerad över hur tuff hon är. Dessutom kom hennes syskon dagen efter så hon blev överlycklig. Mest jag som vart den som ar ynklig.. Men TACK TACK TACK TACK underbara du <3 Hoppas du har det bra!!!

   foodjunkie 2017-10-29 18:18:09
   Svara
 • Usch nä stackare! <3 Hoppas hon snart mår bättre! Just det där skriket, usch det får en att stelna till is. Min dotter ramlade och slog näsan i marken, blodet forsade ut och jag hann tänka att nu rök alla tänder mm men som "tur" var blev det en smäll på näsan som klarade sig bra. Msn vill verkligen skydda dom från allt! Ett tips vi fick från en läkare var att alltid ha en plastpåse ned mjöl i frysen, och den har vi använt flitigt när hon slagit i sig?Hoppas din dotter snart mår bättre❤

  Petra 2017-10-28 22:31:52
  Svara
  • Svar på Petras kommentar.

   Ja uuuusch det där skriket, och hur många tankar som hinner komma innan man ser vad det är. Och när det kommer så fruktansvärt mycket blod att dom blir ju också rädda. Man önskar man kunde byta plats med dom, men så imponerad över hur tuffa dom är. Det var tillslut och som var ynkligen. Så himla lyckligt att hennes syskon kom dagen efter – då glömdes det nästan.. Så bra tips med mjölpåsen!! 1000 TACK för att du skrev, så fint av dig att göra!!! Tack igen och hoppas allt är jättebra <3<3<3

   foodjunkie 2017-10-29 18:22:43
   Svara
 • Usch jag förstår att det måste känts jätteläskigt!! Vill passa på att säga att jag ofta tänker när jag är inne hos dig på vilken fin mamma du verkar vara 🙂
  Du verkar vara så varm, uppmuntrande och fin mot din dotter! Verkligen en förebild, både för henne men även för oss som förhoppningsvis ska bli mamma en dag (& säkert även för de som redan är mammor :)). Sen tycker jag det är så inspirerande att se hur du ”lär” henne äta bra och näringsrikt redan från början!
  Stor kram

  Anna-Karin 2017-10-28 14:54:39
  Svara
  • Svar på Anna-Karins kommentar.

   Men så varm jag blir i hela hjärtat <3<3 Man har ju inget facit att gå efter när man blir mamma.. MILJONER TACK UNDERBARA DU <3 Tack för du skrev det!!!! Man tappar väldigt mycket fokus på annat när man bli mamma, det bara blir så utan att man tänker på det och det tycker jag är så skönt då det är verkligen det viktigaste man har <3 Om du redan reflekterar över sånna saker så lovar jag att du har det i dig! Men när dom små liven gör sig illa så är det hemskt, man vill bara ta över all smärta till sig själv. Usch så läskigt men hon var så tuff, jag som den ynkliga kändes det som dagen efter så hennes syskon kom och var bara överlycklig haha..

   STOR STOR KRAM

   foodjunkie 2017-10-29 18:28:43
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!