Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

tusen och en natt – bildbomd

Goood morgon Marrakech och lilla Petit hunden

våran ljuvliga frukostplats

overkligt god frukost, nypressad juice, nybakade varma naambröd och egengjorda syltar på morot osv 

överallt på vårt hotell som ni sett på bilderna låg det hattar 

första vi ser när vi kliver ut på gatan är det här, åsna, moppar, folk och mattor på husväggarna. Där ser ni en moppe som körde förbi oss i full fart och Frida står upptryckt mot väggen.. Efter nån dag hade vi vant oss men här på bilden hade det väl gått ca 3 minuter..

vi hade pratat mycket om att skaffa oss en sjal, men att det här skulle ske några meter in på gatan trodde jag aldrig..

jag hann inte ens säga hej, jag skrattar så jag viker mig i där i och även han

det är svårt att beskriva med ord så mycket fint vi sett, precis ö v e r a l l t ser det ut så här..

synd att man inte kan ha ljud på bilder, här är det bönutrop i högtalare som är placerade överallt, likaså små hinkar med vatten därav allt blött lite här och där.. och ni ser hur några män ber där visst?

magiska färger fanns det vart man än vände sig, det här är naturfärger av typ saffran som dom tillsätter i mattor osv

så ballt, här fick vi se hur det går till att göra ett överkasst, filt eller matta

det var otroligt varmt ca 32 grader men vi hade bara med oss bra kläder som täckte våra kroppar

här köper Frida ett par tofflor, som han gör framför oss vilket tog ca 15 minuter

dom här vagnarna kom rullandes stup i kvarten med någonting som skulle fraktas, männen som drog de hade alla åldrar om man säger så

så vacker bild tycker jag, precis så här satt många män, han ser ut och sälja bröd

men vi var sugna på mer mat än så, en klassisk tagine 

det åt vi på en resturang som heter Le Jardin

så mycket äldre män som är ute och spatserar har jag aldrig skådat förut, bra för hälsan : )

frukt, nötter osv såldes i varje hörn du kunde se

här är vi på väg hem efter vår första dag 

och lite shopping blev det faktiskt, och tro det eller ej men jag var riktigt stolt över mig själv hur jag lyckades pruta ner priserna

tillbaka till vårt magiska hotell, Riad heter det när man bor i ett hus.. våran Riad hade bara 5 st rum

ombytta och klara för kvällen men först fånga solnedgången

hur balla är inte våra tofflor?

här uppe drack vi te varje solnedgång, kunde inte bli mysigare än så 

och inte heller lyckligare, här ringer Fridas kompis på FaceTime och berättar att hon är gravid <3

på väg ner till vårat rum, ser ni så vackert?

Hej mina underbara!

Den här resan är verkligen ett minne för livet. Även fast vi bara var där i fyra dagar så hann vi med så otroligt mycket. Marrakech är inte så stort och har man en plan hur dagarna ska se ut så kan man hinna med att se så mycket mer än vad jag trodde. När vi kom kände vi direkt att vi bokar om hembiljetten men tro mig det tar på krafterna att få uppleva allt. Vi var helt slut på kvällarna haha. Det är så mycket intryck för alla sinnen. Här är bara första dagen och jag har valt bort så mycket bilder så ni inte tröttnar, det är ju några dagar till jag vill visa er. Det jag älskade med stort Ä med allt där är hur vänliga alla är och hur mycket frukt och grönt det fanns, dessutom hur härligt det är att dricka te några gånger per dag. Eftersom vi åkte dit två blonda tjejer så var vi (läs våra killar var mest) oroliga hur dom skulle bete sig. Vi hade heltäckande ärmar plus långt på benen varje dag, oavsett värme. Vi ville inte hamna i en otrevlig situation. Sista kvällen blev vi förföljda men hann ta oss hem, en annan kväll hade vi vakt fram till hotellet. Så tips om ni ska åka, packa smart eller åk flera i gäng. Inte för att skrämma upp er utan mest för att ni ska känna er trygga vill jag tipsa om det. Dom lever på sin turism vilket man verkligen kände av, men dumt och gå lättklädd om man säger så. För er som också varit där, upplevde ni samma sak?

Det var inte det jag skulle berätta för er när jag skrev i mitt första inlägg att det hände en läskig sak, utan jag fick ett astma-anfall första kvällen. Tror inte jag har nämnt det för er men jag har haft astma sen jag var liten, päls- och konditionsastma. Det fanns djur överallt där mest katter och åsnor men det här var inte som vanligt när jag får lite astma utan det slog lock i min hals. Kände inte min gom, nästan som om någon åt en nöt som är allergisk så fort kom det. Aldrig fått det förut, den paniken att inte kunna andas är obeskrivlig. Lyckligt nog var vi väldigt nära hem och kunde ta medicin annars vet jag inte hur det hade gått… Stackars min älskade lillasyster blev så rädd <3 Har någon av er fått så..?

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    Foodjunkies webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!