Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

hälsosamt och sjukt gott

vad skulle ni gjort på en ost, ett blomkålshuvud och en fänkål..?

jag gjorde en sås på flytande honung, olivolja, vitlök, sesamfrön och flingsalt som jag dränkte blomkålen med och rev hejdundrans massa ost på

hade ungen på 200 grader och så fick det mysa ihop sig där inne, bytte sidor ibland och la dit mer ost ; )

sparade en bit blomkål för att göra en favorit sallad med färsk blomkål, fänkål och granatäpple

dra blomkålen med osthuveln och smala skivor av fänkålen också, ni kanske ser på bilden hur smala?

en halvbra bild på någonting så gott, ni måste testa! 

Hej kära ni!
En helt perfekt start på den här veckan blev det, ska visa er mer om det sen. Ville först in och visa er två så goda saker som åts till lunchen. Simpelt, fräscht, hälsosamt och så galet gott! Det här med att tömma kylen är verkligen min grej haha. Ska alltid ha få saker i den men bara nyttigheter. Ett knep 😉 Känns overkligt att åka hem snart men ska såklart bli väldigt mysigt det med. Massa rutiner och annan inspiration får ni då. Här är det så himla bra med ljuset bara, väldigt fotovänligt att solen går ner senare men också väldigt härligt såklart. Här äter vi ju lunch ca 15 tiden och middag 21 vilket är härligt här men det blir ändring på det direkt när vi kommer hem. Jag ska nämligen iväg på en sak som jag självfallet kommer att visa er, har varit där förut och längtar så mycket. Ska bli spännande och se all mat där då vi kommer ha en kock där. Men ni bara måste testa dom här två enkla först 😉

Gör så här: Dela upp ett blomkålshuvud. Gör en sås på ca 2 msk flytande honung, 2 msk olivolja, 2 st vitlöksklyftor, 2 msk sesamfrön och salt efter smak. Ha det nu på hela blomkålen. Riv en god ost, helst en smakrik sådan och ös sen ner blomkålen! Ha den i ugn i ca 20 minuter, jag vände den och la i mer ost 1 gång.

Medan den myser till sig i ugnen gör den här l j u v l i g a salladen på endast 1 liten fänkål som ska strimlas, 1 bit färsk blomkål som ska göras tunn, massa granatäpple, citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    Foodjunkies webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!