en ultiMAT grönsak jag skulle kunna leva på

Hur seriöst gott är det inte med stekt grönkål? Jag kan äta det till allt. Man bara steker det lite snabbt med kokosolja och lite salt. Sablarns vad gott det blir. Håller ni med? Det får liksom gärna råka bli lite små bränt någonstans så det blir extra krispigt. Men det är så fint hur grön den blir. Här slängde jag bara ihop en sallad medan jag hade potatisen i ugn. En sallad jag varmt rekommenderar!

Gör så här: Koka snabbt ca 3 min haricoverts i saltat vatten, dela upp äpple och celleri i typ lika stora bitar, fräs din grönkål (jag råkade äta lite innan bilden togs så ta lite mer än det ser ut på bilden…) i kokosolja och salt, torka ur pannan och lägg i hasselnötter och torr-rosta dom med lite salt. Blanda allt nu och häll över lite olivolja, även lite citron om man vill. Det syns knappt bland äppelbitarna men det är manchego-ost bitar där i också. Tycker det är så gott med ost till det här! Toppade med lite goda körsbärstomater och krämig balsamvinäger.

Blir verkligen så glad att det är säsong för grönkål igen. Det är verkligen den ultimata grönsaken. Innehåller omega 3 (vilket jag tycker är perfekt så här års när man måste smörjas lite mer inifrån i den här kylan), massa vitaminer speciellt C-vitamin och fibrer, hjälper vår lever att jobba så bra tips för alla som tänker på att detoxa kroppen men även för alla som tänker på sin vikt är grönkål perfekt att äta. Då det är så mycket att tugga på och man blir mätt snabbt men ändå innehåller mängder av bra saker!

Så en grymt god och nyttig middag åts idag, hoppas ni får inspiration hela vägen till tallriken och smakar det  😉

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!