Ni måste testa det här enkla

Hej underbara ni!

En dag kvar, sista dagen att hinna göra klart allt. Jag som så många andra tycker jul är kul så allt små fixande gör jag ju för att jag vill. Så jag stressar ju för min egna skull. Fast sen att jag har lovat att laga en hel del mat som jag inte knappt börjat med är ju en annan femma. Nu pratar vi om hur mysigt och fint man gör det. Satt uppe och slog in en hel del klappar inatt (det tar ju så mycket längre tid än vad man tror) och imorse hade Albas så gulliga reaktion – wow tomten har varit här. Hade jag helt glömt bort att man kunde säga hehe.. Men en sak jag inte glömmer är ju den ljuvliga kombinationen! Tur att det är jul 1 gång per år om man säger så.

Gör så här: Ta fram en form och ha bakplåtspapper i, inte en jättestor form. Smält 75g smör, krossa 25-30 st pepparkakor med mortel eller mixer och häll sedan ner smälta smöret. Ta nu hälften av det och platta ut i botten av din form.

Nu ska du mixa din ca 300g blåost med 2 dl créme fraiche, och bre på din pepparkaks-botten. Toppa sedan med ett till lager av det sista pepparkaks -smeten.

Nu ska det ställas kallt, jag ställde i frysen. Det här är som en cheesecake så tar fram en stund innan man ska äta och serva det i små kuber. Hel perfekt till glögg eller bubbel. Jag kan ju tycka att allt blir lite väl sött på julen, så älskar att göra det här att variera upp allt med. Precis som att göra en ljuvlig kål-sallad på julbordet för att variera upp allt med. Det bästa är att det efterfrågas varje år nu efter att man har börjat. Testa! ?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!