barn på restaurang, svara ärligt..

testa gör den här hemma, helt magiskt, kändes i hela kroppen att den är bra

fullkorns-pizza är ju total lycka för mig när det finns på menyn, det är så krispigt och gott – testa om ni ser det någonstans

sen tycker jag det är så himla härligt att komma till en resturang som tänker på porslinet, vilket jag tycker väldigt många gör nu. 

många plus är ju att vara på en restaurang med massa nyttigheter att köpa hem för en billig peng

min stora dröm är ju att bo i ett varmt land med ett växthus eller någonting liknande, massa olika kryddor etc på tomten, vem håller med?

man kan ju ingenting annat än att bli go i sinnet av sånna här skyltar

eller doppa tårna i sanden

Hej favoriter!

Idag åkte min pappa hem så igår passade jag på att ta med honom till min favorit resturang. Älskar när man har sina ställen man vill åka till. Även om det är kul att testa nytt så är det faktiskt inte som hemma med att man har tur med att maten är god. Hemma har vi ändå riktigt bra mat på restaurangerna. Nu efter sex år här nere har jag lärt mig mina favoriter, men kan såklart inte alla ställen. Förut kunde vi gå ut och äta ofta, vilket inte händer längre med barn. Det är så mycket bekvämare att äta hemma, med tider men speciellt att få i henne mat. Dock är det väldigt mycket enklare här med barn. Vet att jag har nämnt det förut. Och då fick jag väldigt många kommentarer om att barn borde inte vara på restaurang. Där måste jag ändå säga ifrån, det är så svensk att inte låta barn följa med. Förstå mig rätt nu, det är väl självklart att jag menar restauranger där det inte är för livat etc.

Stämningen när man kommer in med barn är väldigt olika här och hemma, man märker sånt direkt. På både dom som jobbar där och dom som sitter och äter. Det känner inte bara föräldrarna av utan barnet också. Vilket då sätter humöret på barn. Enligt min teori, förstår ni hur jag menar? Och håller ni med?

Här älskar man barn, det är självklart att dom ska med och lära sig bete sig bland folk. Och somnar dom bygger servitören det mysigt med stolar så dom kan sova tills man ska hem. Hur tycker ni det låter? Mer sånt åt svenska folket visst 🙂

Dom flesta kommentarena jag fick om det här sist var att om man går ut väljer ju att gå ut för att slippa barn, att inte höra nån unge gnälla bordet bredvid. Jag köper det totalt, men jag tror inte att man som förälder vill ta med ett barn som är i dåligt mood med flit, och inte heller att man vill vara kvar som förälder om den röjer och skriker! Men ingen förälder eller barn kommer med en instruktionsbok så man måste få testa sig fram. Men då med respekt för andra också självklart! Kan inte ni berätta hur ni det på det hela? <3

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Jag tycker att det är självklart att man ska kunna ta med sig barn på restaurang, utan att behöva känna sig som en jobbig ”kund”. Visst har jag varit trött på om något barn har stört. Men jag tycker att så länge som barnet/barnen inte röjer runt, utan är med som en i sällskapet (oavsett ålder!) så är det inga konstigheter.
  Många vuxna som kan bete sig ”värre” än endel barn.
  Om jag får barn i framtiden, så kommer jag vilja ta med dom ut på restaurang och känna mig välkommen!

  Elin 2018-01-18 18:21:26
  Svara
 • Jag tycker det är självklart att ta med barn på restaurang, ingen stor sak alls. Lite tidigare i Sverige och senare på semester utomlands. Däremot är jag inte förtjust över att barn mutas med IPad el liknande för att sitta still. Blir barnen trötta går man hem.

  Mari 2018-01-18 13:56:51
  Svara
 • Sedan vår ena dotter var ett par månader har hon följt med oss på restauranger (lugna sådana) det har medfört att hon de allra flesta gångerna skött sig exemplariskt. Hon ska fylla sju år snart.. Det blir liksom ingen stor grej för henne att följa med och äta. Så för oss är det självklart!

  Caroline 2018-01-17 23:12:35
  Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Åh älskar det, precis så som jag tycker att det ska vara! Jag är uppvuxen på en restaurang så tycker det t o m kan vara spännande för barn att få följa med. Men att det inte blir så stor sak och lär sig bete sig i sådana tillfällen med. Heja er 😀 Och stor kram!

   foodjunkie 2018-01-18 10:09:48
   Svara
 • Bra ämne att ta upp! Kan tänka mig att det provocerar många, men för oss har det alltid känts naturligt att ta med vår dotter på restaurang med mera. Hon är dock endast 9 mån, men vi hade med henne från första stund. Hitills har det gått jättebra! Vi älskar att gå på restaurang och vill dela detta med henne. Sen kommer det säkerligen bli svårare ju äldre de blir, med egna viljor osv, meniga hoppas verkligen att vi fortsätter att våga!
  Tack för ytterligare ett bra ämne och en sjukt fin blogg ?

  Madeleine 2018-01-17 18:56:12
  Svara
  • Svar på Madeleines kommentar.

   Exakt så har det varit för mig med, helt naturligt. Men självklart finns det stunder och perioder som är mer lämpliga att ta med Alba på restaurang, man får liksom välja sina tillfällen så det blir rätt för alla. Men dom som gör att det blir jobbigt att ta med är det som förstör för så många tror jag. Det gör att man inte vågar och att barnet inte får komma ut på just sånna sammanhang..
   Heja er och lycka till, det är ju så härligt att få komma ut och bli serverad mat och vara i andra miljöer bland massa folk när man bara är hemma med en bebis 😉 STORA KRAM fina du! Och 1000 TACK <3

   foodjunkie 2018-01-18 10:18:21
   Svara
 • Hej. Har själv hus i Marbella och är alltid på jakt efter bra och nyttiga restauranger, barer och affärer. Kan inte du nämna vart du varit? Så spänd på att prova nästa gång jag är nere. Tack

  Helena 2018-01-17 13:57:23
  Svara
  • Svar på Helenas kommentar.

   Hej gullis! Självklart, jag kan skriva ett inlägg om det 😀 Stor kram! Och vad kul att du har hus här, hoppas vi springer på varann <3

   foodjunkie 2018-01-18 10:20:56
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!