mitt nyttiga snacks tips

runda små protein bollar, ärtor och kikärtor

min hjälpreda fick hälla ut dom men hon är väldigt förtjust i ärtor så det var svårt att hålla fingrarna i styr sen..

riv citron skal från 1 citron 

och även citron saft från en citron- det doftar ju så galet gott nu med det rivna skalet och det här 

massa massa olivolja

och vips så blev det två olika hummus!

en med ärtor, kikärtor, avokado ?

och i den andra slängde jag ner en färsk rödbeta också ❤️

 

Hej huuummies!

Är det någon som kan gissa vad vi ska ha för fredags snacks? Inte helt otippat att det är blir hummus med tillbehör visst? Önskar bara att pappan var hemma. Nu börjar det bli trist att vara själv. Jag vill ligga och mysa till någon bra film ihop.. men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge sa jag och gjorde ihop ett bättre snacks istället 😀

Jag är ju totalt kär i hummus plus att den blir aldrig sig lik. Den blir bara alltid god, med olika smaksättningar. Jag älskar det just för att jag vet att det är en nyttig sås, då sås för mig är livet. Dessutom fylld med protein!

Jag började med den gröna: ca 300 g kikärtor, 300 g frysta gröna ärtor, 1 avokado, 2 msk tahini, 1-2 vitlöksklyftor, 1 citron plus riva skalet, chiliflaks, salt och svart peppar och sen massa olivolja ni kan bestämma själva medan ni mixar hur tjock ni vill ha den. Mixa mixa och lägg i en skål och ha kvar ca hälften så ni kan göra den röd/lila: Då hällde jag bara i en stor färsk okokt rödbeta som jag hade skalat lite smått och även skurit lite i bitar så den mixas lite enklare. Hade också i  i en tsk spiskummin men sen var den redo för att läggas i skål 🙂

Så otroligt gott, hälsosamt och enkelt snacks ???

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej! Ojojoj, detta ser magiskt ut. MUMS! En snabb fråga bara, vilka kikärtor köper och rekommenderar du? 🙂

  Kim 2018-03-07 14:41:44
  Svara
  • Svar på Kims kommentar.

   Hmm. jag använder det jämt och ständigt så köper alltid olika. Men ekologiska. Men jag är lat så orkar aldrig blötlägga.. tyvärr 😉

   foodjunkie 2018-03-08 08:25:33
   Svara
 • Tack för tipset! Ska göras! ☺️ En undran vad gäller olivolja. Vilken rekommenderar du? Jag har hittills bara tagit (köpt givetvis…) en i mataffären. Men den senaste var så sträv och slog igenom. Tacksam för tips! Må gott och jag älskar dina recept som gör mina måltider!

  Margaret 2018-03-05 09:15:39
  Svara
  • Svar på Margarets kommentar.

   Åh jag vet EXAKT vad du menar.. Och jag har dålig koll, men ska genast kolla upp det hela.. Det kan verkligen förstöra en hel rätt 🙁
   TACK TACK TUSEN TACK kära du <3<3<3 hörs snart igen!

   foodjunkie 2018-03-08 08:27:29
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!