Näringsrikt, hälsosamt och ljuvligt gott mos

Hej bästa!

Tänker att jag ska boosta kroppen nu när den har varit sjuk. Dock inte gå ut först starkt, utan lite snäll mot magen tänker jag. Jag är nämligen extremt hungrig kan jag meddela er. Och det här är någonting jag tycker är vansinnigt gott. Skönt att veta att det är massa näring i också. Brukar ni äta broccolimos? Perfekt för precis alla, bebis- ung till gammal. Det är dessutom väldigt simpelt att få till 🙂

Gör så här: Sätt på en kastrull med saltat vatten. Skala 5 st potatis, och skär dom i tärningar. Ha lika mycket blomkål som det är potatis och även samma med broccolin. Alltså samma mänga av alla tre, delade i mindre mindre bitar. Lägg det i det kokande vattnet.  Sätt nu på 1 dl vispgrädde i en annan kastrull, smaka av med salt och svartpeppar men tänk på att inte snåla då det ska i moset sen. Känn efter när din potatis är mjuk, jag la även i lite hackad grönkål precis innan jag hällde av vattnet. Mosade bara de mjuka potatisdelarna, blomkålen och broccolin med en gaffel, dock lämnade jag det med lite bitar i för det tycker jag är godast. Ni får mosa hur mycket ni tycker ni vill, och samtidigt ha er varma vispgrädde tills det blir en mos, så ni knke inte behöver all vispgrädde. Ett hälsosamt, näringsrikt och ljuvligt gott mos 🙂 Hoppas verkligen ni testar! <3

Du behöver: potatis, broccoli, blomkål, grönkål, vispgrädde, salt, peppar. Toppa med vad du vill men chiliflaks och parmesanost är gott 😉

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hur mycket vatten ska man koka potatisen i? 🙂 Ska definitivt prova att göra moset!

  Caroline 2018-03-08 09:30:44
  Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Det spelar ingen roll, bara så du kan koka upp allt, det ska ända hällas bort 😉 Hoppas du får till det 🙂

   foodjunkie 2018-03-08 09:45:58
   Svara
 • Man kan ju ha lite andra mer spektulära kryddor i som, muskot mm…… Känns lite halv tråkigt 😉

  Jojo 2018-03-07 20:38:47
  Svara
 • Har du färsk eller fryst broccoli? 🙂

  Lina 2018-03-07 14:05:56
  Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   Man kan ta vilket som 🙂 Se bara till att dom är färdigkokta 🙂 Lycka till, smarrigt värre 🙂

   foodjunkie 2018-03-08 08:24:43
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!