könsstympning

där står jag med ett glas bubbel i handen, redo för kvällens middag som var på Ulriksdals Värdshus. Ett så fint vinterlandskap kom man fram till.. (funderar på att återkomma dit redan ihelgen, tänker mig en härlig pw dit)så fint och det var precis var den här kvällen var – FIN. 

det här var syftet varför vi var där #VARJEFLICKA

det var dom här donnorna som hade ordnat ihop det här – Anja & Alexandra <3

 tillsammans med läkarmissionen som lyfter ämnet -könsstympning. (TRYCK HÄR för att se mer)

det var en intim välgörenhetsmiddag och vi fick så mycket bilder från plats då dom varit där och följt utvecklingen i Kenya 

så blandingen av all fakta plus bilder och magiska(!) Isa som sjöng för oss hade vi en så fin men viktig Kvinnodag igår

underbara Paulina fick jag till bordet och även Isa 

bästa platsen hade jag helt enkelt, och här ser ni lite av det mysa rummet vi satt i 

Hej kära ni!

Vilken otroligt fin Internationella kvinnodag jag fick igår. Jag är en sån som inte kan läsa nyheter för då mår jag dåligt hela dagen. Det finns ju tydligen en app som istället för Aftonbladet som bara säger alla hemskheter som händer så gör den tvärtom- meddelar allt bra som händer i världen. Är det någon som vet vad den heter så säg gärna till! Jag har alltid velat göra någonting som har med välgörenhet att göra, typ volontär någonstans. Och igår ville jag bara åka på direkten efter middagen till Kenya. Stoppa allt som har med det läskiga ordet – könsstympning att göra. Men vem kan göra allt själv.. ingen. Det kändes som luften gick ur en hela tiden och på det så kom det en ljuv stämma från Isa som sjöng. Den mixen kan jag nog tala för alla där inne att man satt med gåshud.

Det är förbjudet med könsstympning men ändå görs det. Det är en tradition för dom.. annars får man inte gifta sig eller kan skaffa barn. Det är ett stort land med långa avstånd mellan byarna och vägran mellan är hemska så polis kan inte stoppa det här. Det här är under olika veckor, precis som vi har olika lov i skolan här så har dom olika veckor för könsstympning. Det är en ceremoni, en fest för att nu kan man bli någonting i livet. För att gifta sig är en av den störta bedriften. Det var häftigt och dom visa vissa kvinnor, mammor till sina döttrar, som betalat doktorn för att inte göra det och ha den här ceremonin ändå så folk tror att det skett. Dock låter det tydligen olika när man kissar säger dom så man kan bli påkommen. Ja ni kanske förstår själva att tjejer lever i rädsla. Så det läkarmission har är ett läger under den här tiden då ceremonin är och det viktiga i det lägret är att dom lär sig om sexualitet, självkänsla och lära sig att kvinnor både kan utbilda sig, gifta sig, och skaffa barn även fast man inte är könsstympad!

Det läkarmission har som kampanj nu i samband med internationella kvinnodagen och inför ceremonier är att man kan vara med och hjälpa till. Endast med 200 kronor så kan man rädda en tjej att få komma till det här lägret. Så hur många flickor kan vi rädda tillsammans? Swisha till 90000217 och märk med varjeflicka <3

tänkte först inte visa för ja tyckte det var så läskigt.. men det blir så verkligt när man ser hur det faktiskt ser ut. Det är ju inte ett läkarrum etc utan det är nån kniv, blad för att stoppa blödning och potatismjöl för att få det hela att torka i värmen… 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!