dunderhonung och dundershot

Ett söndags tips kommer lastat! Koka ihop en dunder-shot

på citron, apelsin, ingefära, honung och vatten

Hej gullis!

Här kommer en liten sak ni kan förbereda er med inför nästa vecka. Härligt och göra sånna här grejer en söndag tycker jag. Ni gillade den andra shoten jag visade er häromdagen som jag har i en kanna i kylen, den hittar ni genom att TRYCKA HÄR. Men jag gillar att variera dom. Dom båda är väldigt uppfriskande på morgonkvisten. Fint att väcka kroppen med om man säger så 😉

Gör så här: Koka 1 liter vatten, 1 citron och 1 apelsin båda med skal. Välj ingefära efter smak men jag hade i en ganska stor ingefära bit. Den skär jag bara upp som ni ser på första bilden, med skal så inget krångel med att skala. Låt det här nu köa ihop sig en bra stund, ca 45 minuter. Sila sedan bort allt och låt det svalna i en skål. När det svalnat ha då i 2 st msk honung, den kommer att ”smälta” även fast den inte blir varm och behåller då alla bra hälsosamma egenskaper. Häll sen upp det i en kanna och ha i kylen redo att drickas som shot varje morgon eller mer 🙂

Jag vet att jag nämnt ut bra honung är för er massa gånger men vill påminna er om om att det verkligen är dunderhonung. Det är naturens egna sötningsmedel men därför ska man inte värma upp det så man kokar bort att det där bra annars är det bara sötningsmedel kvar. Sen är det såklart så att det finns väldigt många olika honung också. Ekologisk honung är det som man ska titta efter..

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej!! Låter så sjukt fräscht ska lätt göra det idag? men en fundering, vad händer med c-vitamin i frukten om man kokar dom?

  Vivian 2018-03-11 13:54:08
  Svara
  • Svar på Vivians kommentar.

   Hej hej!
   Det blir så himla god smak när man kokar det här ihop, dock försvinner C-vitaminer från frukten.. Så pressa i lite sen om du vill 🙂 Det är ingefäran och honungen som boostar i denna shot, och smaken är ifrån frukten. Man kan även ha i kanel och stjärnanis fall man vill få till mer smak och hälsofördelar <3

   foodjunkie 2018-03-12 09:06:07
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!