fräs ihop gullök, vitlök och morot
i med linser, buljongtärning, curry, gurkmeja
kokosmjölk, vatten, salt
En underbar gryta, som alla älskar här hemma!
går fint att äta den som den är men annars med ris eller om man vill vara lite mer nyttig så gör lite svartkål till bara
ta bara bort mitten, dvs behåll sidorna och hacka dom lite
ha i citron, olivolja och mini salt… massera massera
NJUT
Hej bästa!
Det var de här jag ville visa er förut. Godaste grytan! Så himla simpel och smakrik. Ett plus är ju helt klart alla hälsoeffekter som finns där i. Visst låter det som en trevlig gryta! Jag älskar ju att göra mycket av nåt så det finns kvar. Det vill säga att man har färdig mat dagen efter som står och väntar. Sen kan man ju ha olika tillbehör fall man vill, som här var jag så sugen på svartkål med citron. Men äter vi hela familjen så blir det ris till.
Gör så här: Hacka upp 1 gullök, 3 vitlöksklyftor, 2 morötter och fräs i en lite större kastrull. Ha ner 1 buljongtärning, 1 msk curry, 1 tsk gurkmeja, 1 dl linser, ca 1 hand full blomkål, 1 burk kokosmjölk, 3 dl vatten. Låt koka ihop under lock en liten stund. Smaka av med salt.
Visst låter det smarrigt och enkelt? Testa 🙂 En av mina favorit veggo och vegan gryta!