simpel men ljuvlig helgrätt

där i bakgrunden ser ni ev favvo, citron olivolja salt och svartpeppar som man ”masserar” in i broccoli.. 

sen var det dags för lite grill, morötter, sparris, halloumi och lök

så mysigt att sitta utomhus och äta tycker jag, håller ni med?

grillmästaren Ludvig

så lyckligt att dom har en cykel på min systers gård ism Alba glatt lånar varje gång 

  

ej tjej som precis typ lärt sig att äta potatis, jag tror ju verkligen på det här med att lära sig äta saker.. så vi har testat och testat och nu tror jag den sitter. Hon har nämligen totalt ogillat det innan!

vi andra åt grillat med potatismos till, det vill säga att potatismos har hon inte lärt sig än..

 

Hej gullisar!

 

När en middag slutar med att det är grillat på menyn, det är ju så ljuvligt! Det var precis så det blev igår. Vi stod i butiken små hungriga och lite sugna på allt möjligt. Det vill säga grönt, grillat och potatismos! Så kvällens tips till helgen att äta; en varm potatismos med grillade grönsaker och halloumi. Kära nån så gott! Det gäller ju att gå till den där magiska potatismosen, sen är det all in på massa gott till! Typ broccolin, haricoverts nån sås och då massa olika grönskar på grillen, och juste – halloumi.

Gör så här: Skala din potatis, den ska vara potatis för just mos, koka den med saltat vatten. Häll av när dom blivit mjuka, mosa endast med gaffel och nu ska du kokainhop lite vispgrädde med lite smör, salta och riv i muskotnöt. Sedan blandar du i det i din potatis, lite i taget.. till du har din perfekta potatismos. Fall du vill lyxa till det så knäck i en äggGULA i slutet och blanda runt. Smaka av med salt och vitpeppar <3

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Kära nån vad härligt!! Riktig svensk sommarkväll. Gott med mos till grillat, det måste jag prova, och med ägg i, det blir spännande att testa! Mos är ju så fantastiskt gott, tokiga Alba!! Men det är bra att fortsätta testa. Jag har hört nånstans att om man äter något 10 gånger så gillar man det sen… Kanske stämmer det?
  Vill berätta att din curry med kokosmjölk har jag lagat nästan varje vecka i matlåda på sistone. Så gott och enkelt! Tack för bästa tipsen <3 Ha en fantastisk helg bästa du!

  Amanda 2018-05-12 09:07:23
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Men visst, och så enkelt är det ju.. Moset blir klart tills det som är grillat är klart 🙂 Men så bra grej, tio gånger låter ändå rimligt.. men vet ju själv hur många gånger tio gånger kan kännas men det kan det ju helt klart vara värt med tanke på att man lär sig något 🙂
   Åh curryn är fantastiskt, enkelt 🙂 BLIR SÅ LYCKLIG, 1000 1000 TACK, sitter med ett leende nu!! Hoppas din helg har varit underbar, STOR KRAM FINA DU<3

   foodjunkie 2018-05-14 11:54:57
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!