Idag invigde jag balkongen (!) med en fräsch lunch. Såg årets första humla flyga förbi och gräslöken har börjat växa i år igen. Som ni vet redan så bor vi ju hos min mamma nu så det är hon som har gröna händer och inte jag.. tyvärr! Men man vet aldrig, kanske vänder en dag och det jag planterat kommer år efter år.. precis som humlorna 🙂 Den var inte så värst intresserad av mig lunch som jag var. Tycker det är så gott och ha sötpotatis i. Ett tips till er som inte gillar quinoa och för oss som gillar variation. Skala potatisen, skär upp i bitar och ha i ugn med olivolja, salt och peppar på i cirka 15 minuter. Jag passade på att lägga in två små sparrisar som låg och väntade själva i kylen på mig. På tal om lite svåra ting som det är med att hålla växter vid liv så tycker jag det är lite krångligt att få till bra matbilder i en stark sol. Någon som har tips på det? Mitt egna tips är att ställa det i skuggan 😉
• Sötpotatis
• Blandsallad
• Paprika
• Gurka
• Rå broccoli
• Rostade pumpakärnor
• Rödlök
• Fetaost
Dressingen tycker jag är god om man gör med balsamico till detta men min var slut så fick ta det krämig varianten och använda mig av ljus vitvins vinäger och citron, vilket gjorde iaf inte att maten såg så svart ut av balsamicon.. Men till er så skulle jag hellre använt det och olivolja, salt och peppar men altid gott med lite citron i dressingen 🙂