Pannacotta

IMG_5363 IMG_5364 IMG_5367 IMG_5376 IMG_5456 IMG_5458 IMG_5469 IMG_5479 IMG_5481 IMG_5484 IMG_5509

 

Det var just vaniljen som doftade så gott här hemma som jag skrev förut! En hel vaniljstång var det t o m.. Vi gjorde dom här igår för dom blir så goda när dom står och drar till sig i kylen. Om ni gör dessa så tänk på att vara lite i god tid, iaf två timmar i kylen.

  • 3 st gelatinblad som man lägger i lite kallt vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl turkisk yoghurt /kvarg
  • 1 vanilj stång, dela på stången, skrapa ur den och skär upp i små bitar
  • koka upp och sjuda den i två minuter
  • ha i gelatinbladen och smält dom

När du häller upp dom i små skålar så gör det över en sil, så den blir helt len. Len och god i munnen garanterar jag att den blir då 🙂 Sen kan man toppa dom med olika goda ting och variera med olika smaker.. Vi gjorde en rabarber soppa som ni ska få recept på. Jag ä l s k a r rabarber btw. Så gjorde inte någon annan smak än dessa, men gott och ha i kardemumma bara eller toppa med lite neskaffe medan dom är varma och ska in i kylen. Ja man kan ha massvis med olika eller bara äta dom som den är! Trevlig lördag på er alla!

metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!