Ni vet lukten när man bryner lök, blanda det med kantareller, så vet ni varför jag sa varför det luktade gott här hemma i förra inlägget. Det var inte bara en hungrig mage som längtade utan det är så gott när det luktar mat tycker jag. Vem som ska få äta den ska ni få se sen men tänkte dela med mig av receptet först 🙂
Basen kan man använda till vilken paj som helst, och variera innehållet varje gång. Sen kan man såklart använda samma ”topp” också.
Börja med att sätt på ugnen på 175 grader. Ta fram en bunke och blanda ner
- 3 dl mandelmjöl
- 0,5 dl sesamfrön
- 1 msk fiberhusk
- 4 msk kokosfett
- 1 ägg
- salt
Detta ska du platta ut på en pajform och förgrädda i 10 minuter.
- 1 gullök
- 1 vitlök
- 1/5 purjolök
- 1 stort paket (200g) färsk spenat
- 3 dl kantareller
- timjan, salt och peppar
Börja med att bryn löken. Stek kantarellerna i en annan stenpanna med ingenting för att få ur dom vätska så dom int blir som gummi. Ha sedan dom i löken och en stor härlig klick smör. Låt som få lite färg och sedan i med all spenat. Låt den endast sjunka ihop och inget mer. Lägg i den förgräddade pajformen och började blanda;
- 3 dl kvarg ( eller 1 dl creme frech och 2 dl kvarg)
- 3 dl ost ( permesan och greve använde jag)
- 3 ägg
- salt och peppar
Vispa allt och smaka av sen häll det över den halvklara pajen. Nu är det sista momentet, in i ugnen! Ca 30 minuter på 175 grader. Det är bra att hålla lite koll då den lätt får färg men inte stelnar. Sen är det bara att njuta. Denna går jättebra att frysa och värma på till lunch eller annat mat tillfälle 🙂