En fantastisk lax

IMG_5778 IMG_5830 IMG_5788 IMG_5785 IMG_5782IMG_5834

 

 

En krämig apelsin lax slank ner fint igår. Hade nämligen fin besök och ville bjuda på en favorit. Både till mat och dryck. Den är inte klar som ni ser på bilderna men det är så svårt att få till det nu när mörkret kommer tidigare. Så hann bara komma hit och sedan när såsen och potatisen var klar var det mörkt och då kände jag att jag inte ville ville blanda dessa bilder med blixt bilder. Vill ni att jag gör det eller är det ok om det blir mat som inte är halv-klar ibland? Jag hoppas ni kommer göra den otroligt goda lax även fast ni bara får bilder på innan den varit i ugn. Och en sak till ni lyxa till och dricka till är då detta vin som passar väldigt bra till skaldjur och fisk- Chateau Michelle.

Börja med att sätta på ugnen på 225 grader. Salta fisken och lägg på tunna skivor av apelsin, dessutom en klick smör på tycker jag brukar göra fint med fisk i ugn. Sedan ska den in och vara där i ca 15 min. Perfekt tid för att puttra ihop den goda såsen. Fin hacka ned gullök och charlottenlök och lät fräsa ihop med smör. Pressa över apelsinerna och buljongen. Lägg i lagerblad, vinäger,chilil,  honung och smaka av med salt. Nu kan såsen vara lite tunn och det ska man rätta till med maizena mjöl. Man behöver inte mycket men det kan ibland göra mycket.

Jag tycker det är gott med bitar i denna sås men vill man ha en slät så mixa den bara och detta serverade jag med potatis och den tänkte jag visa imorgon hur jag gjorde men fall ni vill göra detta ikväll då jag tycker det är lite juligt med just apelsin så gör klyftpotatis. Nu har ni fått två goda tips men hoppas ni unnar i er annat gott också idag då det är första advent 🙂 KRAM

  • 3 apelsiner
  • 1 gullöl (fin hackas)
  • 2 charlotten lökar ( fin hackas)
  • smör
  •  1/2 buljong
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ca 1 mtsk maizena mjöl
  • 1 msk honung
  • 1 lagerblad
  • chili ( smaksak hur mycket man vill ha)
  • salt
  • peppar

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!