Cheesecake – raw och vegan

IMG_0639 IMG_0643 IMG_0649 IMG_0670 IMG_0672 IMG_0675 IMG_0685 IMG_0752 IMG_0766 IMG_0773

 

Idag blir min lilla tjej 8 månader. Lilla älsklingen, redan åtta månader.. känns som igår men ändå som jag känt henne hela livet! Det firade vi med små chessecakes! Och självklart ska ni få receptet, det är ju ändå helg nu. Inte för att dom är onyttiga men mängden kan ju spela lite roll i det hela och så får man inte vara nöt-allergiker.. dom är nämligen gjorda på nästan bara nötter! Botten ser ni på bild vad som är i;

  • ca 12 st dadlar, ingen kärna
  • ca 20 st mandlar, eller hasselnötter
  • 2 tsk vatten

Börja med att rosta mandlarna i en torr stekpanna. Mixa det här tills nu tycker konsistensen är bra. Jag gillar när det är lite bitar kvar! Placera dom i små eller en stor form och ställ nu in i frysen medan du gör toppingen;

  • ca 18 st naturella cashewnötter
  • 2 dl kokosmjölk ( den på burk)
  • 2 msk cocos fett
  • 1/2 citron
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk jordnötssmör

Den här mixar jag mer ordentligt så det blir en vit fin kräm. Den här blir så god så det var krig om att få slicka ur skålen. Ta ut formarna eller formen från frysen och placera antingen jordgubbe eller ett hallon i mitten och dra på runt den goda krämen. Nu ska det här få stela till sig tillsammans en stund sen är det bara äta och njuuuuuta!

Trevlig helg och fredag på er alla där hemma i vinterriket! Kram från mig och min lilla flicka som är åtta månader<3

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!