Jag nämnde ju det här med att förbereda sig smart i sin matlagning för något inlägg sedan. Här kommer ett exempel. Jag kokade hela påsen emmervete och så gjorde jag alltså två olika maträtter på den. Det blev alltså det förra inlägget och så denna. Inte för att det tar lång tid att koka upp emmervete, mest för att ser man den stå där klar i kylen så kan man jobba vidare på den så snabbt när hungerns slår till. Här har jag fick hackat
- 1/2 gullök
- 1 gul paprika
- 1 bit gurka
och gjort en dressing på
- 1 citron
- 2 pressade vitlökskylftor
- 5 msk olivolja
- färsk chili
- salt
- nymalen svart peppar
Bara blanda ihop allt lägg på varm nystekt halloumi och ringla över krämig balsamico <3 För er som inte vet vad emmervete är så är det ett glutenfattigt vete och är väldigt goda tycker jag. Mer matig och perfekt att använda istället för ris, för man kan göra risotto på den med. Har ni testat emmervete?
I risk med att ni m´blir avundsjuka nu så vill jag ändå berätta en sak.. vad jag ska göra nu.. Åka till BB och få träffa TVÅ små MINI bebisar och nyblivna föräldrar <3