Hallå, en riktig helg maträtt kan man ju kalla den här! Tonfisk-tatar. En helt sjukt god sådan, så ut och spana efter fin tonfisk i fiskdisken. Det är ändå viktig, att det är en fin filé ni köper, en ljusrosa och inte brun. Även om den ser lite brum ut på bilden så är det tamari i. Bara hacka upp den och lägg i kylen medan du hackar upp resten:
- ca 100 gram färsk tonfisk
- 1/2 gullök
- 1 1/2 avokado
- 1 riven lime plus saft
- 1/2 tesked dijonsenap
- 3 msk tamari
- 1 bit färsk chili
- 1 näve koriander
- 1 msk citronolja
- 2 msk torkade granatäpple kärnor
- smaka av med salt och peppar
Det här var så otroligt gott, men försök verkligen hitta dom här torkade granatäpple kärnorna, det var så gott att det krispade i munnen medan man åt detta. Sen att man blev så mycket mer än än vad vi trodde så egentligen behöver man kanske inte dom goda potatisarna och broccolina men vill nan ha nåt varmt till så var det perfekt kombo. Mumma och kram!