Nötter- och tranbärsscones på 20 minuter

IMG_3832 IMG_3835 IMG_3843 IMG_3849 IMG_3853 IMG_3891 IMG_3894 IMG_3900 IMG_3907-2 IMG_3912  IMG_3916IMG_3922IMG_3932

Det känns så lyxigt att ha Albas syskon här, hennes idoler. Det blir så mycket mer tid över då om man säger så! Det märktes inte ens att jag slängde ihop scones imorse. Det går iofs så snabbt, och jag älskar ju att baka när det går fort och det inte behövs jäsningstid. Det har varit en tuff vecka här hemma med begravning, allt är så fint ändå fast det är sorgligt. Har tänk att berätta mer om det senare för allt är inte klart än men kände att det var dags för en mysig frukost på sängen, även fast scones smular och barnen bombarderade efter jag fotografera så är då värt allt stök. Dock är jag faktiskt trött efter gårdagens vinrunda ( så kanske därför frukost på sängen lockade för jag tycker egentligen det är härligare att sitta vid bordet och sen krypa ner igen) på stan men fick en skål granatäpple så fort jag vakna vilket är ett tips till er och ha redo på morgonen om ni ska ta er ett glas ikväll.. Då orkar man t o m baka så här på morgonen 😉

Gör så här: Blanda alla torra ingredienser först, 1 dl havre, 2 dl mjöl, lite mindre än 1 dl torkade tranbär, 1 dl hackade nötter – jag tog hasselnötter och pekannötter, 2 tsk bakpulver, lite mindre en 1 tsk salt och 50 g smör. Efter allt är blandat så häll ner 2 dl mandelmjölk och knåda knåda till en deg. Sätt ugnen på 250 grader och lägg ut degen antingen hel och platta ut och skär i fyra delar eller gör små bollar, men båda ska ni dutta en gaffel i som ni ser så det blir lite hål i dom. Ha i ugn i ca 10-15 minuter beroende på hur stora dom är. Ät ljumna med massa smör och ost, men även gott med annat som ni ser 🙂

Det ni behöver till sconsen är alltså: mjöl, havre, bakpulver, torkade tranbär, smör, nötter, mandelmjölk och salt. Tips är verkligen att använda sig av pekan och hasselnötter, så gott!!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!