TIPS, använd rivjärnet ofta. Fungerar på nästan alla grönsaker och då kan man äta mer raw. Vilket går fortare också, än att stå och vänta på nu rödbetan ska kokas..
Svarta bönor, riven rödbeta, pumpakärnor, sommarlök, ekologisk tomat, färsk basilika, mild tabasco med jalapeno smak, lite citronsaft om man vill,svartpeppar och örtsalt
På knäckebröd och på toppen av det härliga bitar av ekologisk parmesan
Hej hjärtegull!
Någon som tycker att det är svårt att få i sig bönor? Då vill jag verkligen tipsa om att göra mer röror på bönor, alltså mer smakrikt oh krispigt. För oss vegetarianer eller om man tränar mycket så är bönor ett perfekt alternativ till protein. Jag har ju nämnt att man ska äta mer protein än vad man tror så lägg det på minnet och testa er fram med olika bönröror. Man kan ha det till allt, sallad eller annat gott, som här på knäckemacka. Perfekt lunch som tar ca 5 minuter att göra.
Gör så här: Färdig kokta ekologiska svarta bönor som man sköljer, river en en skalad rödbeta, skär upp lite tomat och lök. Blanda det med även pumpakärnor och färsk basilika och smaka av med salt, svart peppar, örtsalt och tabasco om man vill ha lite hetta. Lägg upp på en knäckemacka och riv lite parmesan 🙂
Visste ni att bönor gör så att vi känner oss mätta, jo såklart men mer än annan mat.. dom jäser i tarmen och frigör mättnadshormoner! Och just bruna bönor minskar sockersug då dom kan reglera blodsockernivån. Men svarta bönön som här rika på antioxidanter. Den innehåller faktiskt nästan lika mycket antocyaniner som blåbär. Och en sak jag tror många kommer komma ihåg nu – det finns ämnena ger extra skjuts till fettförbränningen i levern 😉 Bönor är alltså väldigt näringsrika, innehåller bl.a. mängder med vitaminer, mineraler, fibrer men fattiga på fett.
TRYCK HÄR för att se två till röror <3