Hej hopp!
Vad det blir så mycket härligare med mat så fort det är ”sommartider”. Allt smakar bättre och man kan slänga ihop lite vad som helst och det blir fräsch och gott. Men det är sen gammalt, det vet ju vi alla, men man blir ju ändå så påmind om hur härligt det är med grönsaker, primörer osv nu när man gör mat. Är ni med mig på den? Att det smakar och doftar bättre nu!
Igår åt vi ju hos snygg-syrran och idag var vi där igen men eftersom Alba uppehöll dom så skapade jag nåt av det som fanns. Inte riktigt grekisk sallad som ni skådar där kanske men lite lik men betydligt krämigare variant, ni borde testa och ni kan nog gissa vilken det är på bilden:
ekologiska kvist- körsbärstomater, smått hackad gurka och rödlök, hackad färsk basilika, blandade svarta och gröna oliver, smulad fetaost, olivolja, salt, chili flaks och svart peppar.
Den tallriken jag vill tipsa mest om här är den nyttiga varianten av parmesan -”risotto”:
Koka endast upp couscous som tar ca 5 minuter, häll ner en klick crème fraîche, massa nyriven parmesan-ost, smaka av med salt och svart peppar.