Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Ett nyttigt godis på två ingredienser

IMG_2336IMG_2499 IMG_2496 IMG_2494 IMG_2489

 

Visst ser det lite vackert ut med dom här remmarna? Nästan som rosor när som ligger där i godis asken! Och dom är precis lika goda som dom ser ut. Gjorde ni sånna här när ni var små? Det absolut perfekta godiset för oss alla. Hallon – och Mangoremmar! Svårt att hålla fingrarna i styr men det gör ju inget. Det är varken jobbigt att göra eller onyttigt, så frossa och gör ny plåt vetja! Det ända ni behöver är;

  • frysta hallon
  • fryst mango
  • 2 st banan

 

Mixa ihop hallonen med en banan och om man vill, för hallon kan bli lite syrliga, men det gillar jag, annars ta i agave sirap nu när du mixar. Sätt ugnen på ca 65 grader och ta antingen bakplåtspapper eller smörj den med kokosfett. Bre ut den fina rosa hallonsmörjan i ett tunt lager. Nu ska den här plåten stå inne i ex antal timmar i ugn ( ni kommer se när det är klart, men ca 6 timmar) och tips är att gå dit och öppna och torka av fukten som blir. Gör såklart detsamma med mangon och en banan, på den hade jag lite chiafrön på om man vill att det krispar lite skönt i munnen. Det gör det annars ändå med alla hallonkärnor!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Ska det vara färska eller frysta bär?

    Selena 2017-12-05 17:29:03
    Svara
    • Svar på Selenas kommentar.

      åh förlåt tänkte att man nästa såg det på första bilden men det var ju klumpat av mig att inte säga att dom ska vara frysta <3 Lycka till!

      foodjunkie 2017-12-05 22:51:33
      Svara
  • Är det någon grad på ugnen? 🙂

    Alexandra 2016-01-29 18:45:58
    Svara
  • Det här låter fantastiskt! Hur mycket hallon/mango använder du?

    Petra 2016-01-29 06:52:21
    Svara
    • Svar på Petras kommentar.

      Det är så gott, och helt perfekt att ha hemma!! Förlåt att jag inte la till det, jag bara körde med ca 6-7 dl frysta hallon / mango och 1 banan i varje. Lycka till, och perfekt att göra nu helgen, hoppas du får en trevlig helg!

      foodjunkie 2016-01-29 16:09:32
      Svara
  • Hur mkt hallon till 1 banan?

    J 2016-01-29 00:23:47
    Svara
    • Svar på Js kommentar.

      Hej J, förlåt att jag inte skrev det.. det gick för fort så jag bara gjorde.. men det är ca 6-7 dl hallon/ mango till 1 banan. Sen låter du den vara i ugnen och sedan klipper när den svalnat 😉 Kram

      foodjunkie 2016-01-29 16:10:28
      Svara
  • Gör du en tunn platta på plåten och klipper ut remsorna när den svalnat?

    Hanna 2016-01-28 21:16:20
    Svara
    • Svar på Hannas kommentar.

      Hej Hanna! Exakt så som du skrev gör jag, en tunn platta på plåten i ca 6 timmar sen svalnande mi faktiskt på bakplåts pappret över natten för min blev klar så sent, så klippte jag remmsor dagen efter och tog bild till er 🙂 Lycka till och trevlig helg!

      foodjunkie 2016-01-29 16:12:17
      Svara

senaste från Hälsa

Foodjunkies webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind