Amazing vegetables

IMG_2922 IMG_2929 IMG_2933 IMG_2942 IMG_2953 IMG_2961 IMG_2981

 

Här har det verkligen varit söndag deluxe. Lyssna bara på detta, vi åt lunch kl17. Sånt händer väl bara en söndag och speciellt här i landet ” m-a-n-i-a-n-a”. Här kan allt verkligen gå i slomotion och samtidigt i ultra speed. Klockan är helt plötsligt 17.00 exempelvis.. då stod jag klar med lunchen. Just det här blev det idag. En grönsaks gratäng kanske vi kan kalla det.. fast ändå mer lasagne kanske.. åt fel håll. En väldigt smakrik sådan och framförallt saftig! Ni vet när man öppnar ugnen och det luktar så där gått över hela hemmet. Det gjorde det redan när jag gjorde tomatsåsen, när vitlöken kom ner i stekpannan. Den gjorde jag medan skivorna av –

 • potatis
 • aubergine
 • zucchini
 • paprika
 • lök

– låg i ugnen med salt, peppar, olivolja och några kvistar timjan på. Det tog cirka 30 minuter på 200 grader sen hällde jag på tomatsåsen och toppa med riven ost. La i den igen i cirka 10 minuter för att mysa ihop att tillsamman och att osten smälte på så där gott. Att göra sin godaste tomatsås gäller ju att ha tid på sig för ju lääängre den ligger ju mer smak får den. Idag mixade jag den inte slät och hade i fem stycken mer hackade vitlökar men annars var den nog som recepet här eller här

Och det bästa med just den här är att jag kan göra en riktigt god grönsaks/tomat-sås som jag skrivit om här imorgon till lunchen som kanske blir en mer vettig tid. 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode rekommenderar

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!