Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Dinner is served

IMG_4928 IMG_4929

 

Hej måndag, typiska måndag.. När energin är som en berg-o-dal-bana. Det räddades helt klart med en god middag! Som ni hört förut så ä l s k a r jag rotfrukter i ugn. Men här fick även en marinerad kyckling ligga i ugn. Började först med den, då den tar längre tid och tips är att använda spadet från kycklingen över rotfrukterna innan dom åker in i ugnen. Det smakar ju så mycket då den har fått ligga och mysa marinaden på;

 • citron
 • smör
 • vitlök
 • chili
 • persilja
 • salt
 • peppar

Använd er gärna av en mortel när ni blandar allt då smakerna kommer fram så väl då ( Annars ett tips då är att önska en stor sådan i julklapp). Citron och kyckling är väldigt bra ihop, nu äter jag inte det längre men det kommer jag ihåg! Jag smaska i mig en härlig drös av rotfrukter som var;

 • Rotselleri
 • Sötpotatis
 • Rödlök
 • Röd paprika
 • Champinjoner

Såsen var faktiskt en vegetarisk gryta från helgen som bara mixades ihop och hettades till med lite chili. Det är det bästa med att ha kvar mat i kylen, när man kan förvandla till någon att ha till fler middagar. Som nu när det finns rotfrukter kvar kan man göra den godaste tomatsåsen imorgon om man vill.. till lite bönpasta – Mums! HÄR kan ni tycka för att se när jag gjorde såsen och Här kan man trycka för ett recept innan den blev sås 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej!
  Hur kommer det sig att du är vegetarian? Vill du dela med dig av hur du gick till väga för att våga ta steget? Hur länge har du varit utan kött? Är det inte svårt att få i sig protein?
  Tack för en fin blogg! Kram

  Sandra 2015-11-24 00:48:07
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Hej Sandra!
   Jag har nog alltid haft svårt för att äta kött. Jag tror vi alla behöver olika och min kropp inte är lagt för att äta det. Eller så är det en vana, och min kropp aldrig blev van vid det. Jag slutade helt med kött och kyckling för kanske 4-5 år sedan. Men äter fisk och skaldjur! Jag skulle tipsa om att trappa ned, det är det bästa så man inte chockar kroppen! Sen alltid lyssna på den, bill den ha så ge det men testa då istället att ge den bönor, linser eller liknande proteinrikt. Lycka till<3
   TUSEN TACK för finfina kommentar! KRAMAR

   foodjunkie 2015-11-24 13:58:24
   Svara
Foodjunkies webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!