Juliga Brysselkål

IMG_6265-2 IMG_6265

 

Julmat kan faktiskt vara riktigt gott, och det kan ofta gå i överdrift. Både i mängd man får i sig och massa olika man gör. Fast det hör ju till. Dessa saftiga brysselkål är någonting som förgyller en (vegetarisk) jultallrik. Ni är några som vill ha vegetariska recept till julbordet och detta kan vi alla äta, så lägg dessa på minnet!

Man kan göra brysselkål både i ugn eller koka dom. Det viktiga är att man inte kokar dom för länge om man gör det. Max 5-7 minuter så dom inte blir mjöliga och tappar stinget. Man vill inte heller koka bort allt det nyttiga i dom. Kokar ni så gör det i saltat vatten. I ugn ska rulla dom i olivolja och salta.

Gör en dressing som dom varma runda hälsobollarna ska få rulla i sen på  endast

 • Pressad apelsin + lite riven apelsinskal
 • Flytande honung
 • Havssalt
 • Cayanne peppar eller chili om man gillar att det hettar lite

Jag toppade med torkade tranbär och valnötter <3 HÄR hittar ni ett recept då jag skar rå brysselkål… Där t o m en liten gris blev sugen på brysselkål.

Man brukar ju säga ” ta kål mot dina sjukdomar”.. Det vill säga att brysselkål tillhör ju såklart kål familjen och ni vet ju redan hur nyttigt det är med all slags kål.. Kale som det heter så fint på engelska. Brysselkål är känd för att mycket C-vitamin, men annars är den fylld med nästan allt annat.. Järn, kalcium, fibrer, vitaminer osv. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Åh det här ska jag laga till julbordet 🙂 har du lagat dom här i ugnen eller är dom kokta? Är det möjligtvis lite peppar på dom också? Superinspirerande och fin blogg

  melina 2015-12-18 13:15:27
  Svara
  • Svar på melinas kommentar.

   Hej Melina! 1000 TACK 🙂 Mina gjorde jag i ugnen, sedan öppna jag dom men det är inget måste, tänkte att det är finare till bilden.. Rulla dom i såsen du gjort när dom fortfarande är varma bara 🙂 Jag hade nog lite peppar också.. Inte heller ett måste, det är en smaksak <3 GOD JUL!

   foodjunkie 2015-12-18 13:48:31
   Svara
 • Sååå gott! Hittade på lila brysselkål häromdagen som jag tillagade i ugn med sötpotatis till en sallad på grönkål, pumpakärnor och fetaost bl.a. Fantastiskt gott och så enkelt!

  Linnea 2015-12-15 07:39:19
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!