Mini-pizzor på aubergine

IMG_1402 IMG_1448 IMG_1457

 

Hur coolt att jag är ovanför er nu i luften, eller kanske inte just er men någonstans mellan Spanien och Sverige iaf. Och som jag skrev i det förra inlägget så gjorde jag lite recept till er igår för att få ut idag när jag är på resande fot. Och dom här små godsakerna tycker jag är helt ypperligt och bjuda på i helgen om ni får besök, eller varför inte när ni sitter och mys-äter lite till en film. Små mini pizzor är det ju faktiskt!

 • 1 aubergine
 • 2 st ägg
 • ca 2-3 dl riven parmesan
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk svart peppar

Sätt ugnen på 220 grader. Skär auberginen i skivor så där som på bilderna. Vispa ägget med resten av ingredienserna. Doppa nu skivorna här och se till att få på all parmesan.. det blir godast så! Sedan in i ugn i ca 15 min tills dom blivit gyllenbruna. Under tiden hinner ni göra lätta denna ( tryck för at se) tomatsås som jag hade till zucchini pizzan jag visade i tisdags. Japp, jag älskar pizza! Toppa sedan med det du vill 🙂 Dom är goda som dom är redan efter dom varit i ugnen, vilket jag tycker är då helt perfekt att ha till maten som biffar.. ett tips till er som letar vegetarisk mat – aubergine biffar blir det då helt enkelt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej!
  Fantastiska matbilder, man blir ju så sugen! Skulle vilja komma i kontakt med dig men hittar inte din mailadress här, så slänger in en kommentar istället så kan väl du återkomma till mig när du har tid 🙂
  Mvh Sophie Rosensvärd

  Sophie 2016-01-22 10:26:42
  Svara
 • Superbra tips med auberginepizza. Köpte färdiggrillad, fryst aubergine på picard. Kanske kan funka till att göra pizza på:) Jag gjorde en grönkålspesto som pizzatopping för några dagar sen ( http://timans.se/pizza-med-gronkal-och-solrosfropesto-paron-och-getost/ ) . Det kanske också hade passat på aubergin.Får testa imorgon! Tack för inspirationen du ger!

  Anna 2016-01-21 23:46:41 http://www.timans.wordpress.com
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Jaaa gud vad gott med pesto på, och sedan toppa med pinjenötter på! Testade du? Det ska jag göra snart iaf 🙂 Tack för tipset och din kommentar! Det känns så kul och få komma ut med recept när ni skriver till mig

   foodjunkie 2016-01-23 14:54:23
   Svara
 • Alltså det här måste vara den bästa matbloggen ever! Vilken mat, vilka bilder! Du har bevisat att superhälsosam mat kan vara SÅ rolig och SÅ god! Keep up the good work!

  Linn 2016-01-21 13:43:20
  Svara
  • Svar på Linns kommentar.

   MEN snäällla och gulliga du Linna! 1000 tack för din kommentar och fina ord, blir så taggad och få ut massa mer när ni skriver allt fint till mig! Men det stämmer det du säger, nyttig mat är inte alls tråkig 😉

   foodjunkie 2016-01-23 14:57:39
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!