Nyponsoppa med ingefära

IMG_2381 IMG_2402 IMG_2391

 

Det här är en keeper! Så gå nu på vägen hem från jobb eller annat förbi mataffären och köp;

 • 1 dl nyponskalsmjöl
 • ca 1 msk potatismjöl
 • ca 1 tsk färsk ingefära
 • 1 msk honung
 • 6 cl vatten

Det är det ända som behövs för att göra den mest nyttiga, varma, härliga, mättande och smakrika koppen med NYPONSOPPA! Perfekt att ha alla dessa ingredienser hemma och göra det här när det är dags för mellanmål! För ni vet väl att nypon är bla sprängfyllda med C-vitaminer! Dom hjälper våra små leder och det behövs då 1 av 3 får ledproblem.  HÄR har jag gjort ett knaprig recpet som är perfekt till att toppa gröt och yoghurt med.

 • kokosgrädde
 • chiafrön

Med dom två toppade gjorde jag med och det blev så gott ihop! Så ett megatips är att titta bland asiat-hyllan i mataffären efter kokosgrädde. Och när ni gör nyponsoppan så kan ni bestämma konsistensen med potatismjölen, fall att ni gillar mer rinnig eller tjockare konsistens. Annars är det bara att koka ihop allt men tänk på att vispa ordentligt, eller snabbt i mixern så det inte finns några klumpar. Jag ska nog ta mig en till nu direkt så gott som det var 😉

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Å detta skall jag testa idag – samtidigt skall jag slänga in en plåt med remmar.. Jäklar vad jag ser fram emot denna lugna sköna helg, med nu tack vare dig lite extra guldkant. Hoppas på att det är vinterstudion i helgen så blir nyponsoppan i soffan 🙂 Ha en go helg och Kraaam

  Petra 2016-01-29 08:28:55
  Svara
  • Svar på Petras kommentar.

   Åh ja gör det, ha en sked med den hårda honungen, så den smälter så där gott och man får i sig lite extra ibland 😉 dessutom kan man ha kerdemumma på om man vill variera sig lite. HOPPAS du får den mest lugna och sköna helgen nu, men massa gott rara du, som sätter guldkant med dina kommentarer! KRAMAR

   foodjunkie 2016-01-29 16:07:56
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!