Den perfekta coleslaw salladen med syrligt äpple och rödlök

IMG_6847 IMG_6961 IMG_6963 IMG_6972 IMG_6976 IMG_7009 IMG_7010

 

På tal om det förra inlägget med att det är gott med krispigt med ändå krämigt.. Det här glömde jag visa er. Det gjorde jag till dom sjukt goda potatisbollarna. Kan ni tänkta er om det var gott ihop? Jag kan intyga att det var det om det är någon som är lite tveksam. Båda är väldigt enkla att göra och tokgott att äta ihop. Jag gjorde en stor skål med coleslaw så det har ätits tills fler rätter här hemma i helgen. Och det är ju som med all mat, när den får stå till sig blir det ju så gott!

 • Vitkål och om man vill rödkål
 • Morötter
 • Grönt, syrligt äpple
 • Rödlök

Bara strimla kålen och dom andra tre ska rivas i, på dom stora hålen på rivjärnet! Och gör en sås på

 • Creme fraiche eller kvarg
 • Majonäs
 • Citron
 • Senap
 • Salt
 • Svart peppar

Blanda ihop allt ihopa nu och låt det stå iaf en liten stund och dra ihop sig med varann.. Det är så gott när det syrliga äpplet och den rivna rödlöken får ta smak! Men kan man inte hålla sig så gör lite extra så man har till senare iaf 😉

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Kan du inte skriva hur stora delar du tar av allt i såsen? 🙂 jag har aldrig gjort coleslaw 🙂

  alex 2016-03-14 22:26:38
  Svara
  • Svar på alexs kommentar.

   Hej Alex, jo alltså det beror ju helt på hur mycket av salladen du ska göra.. Jag testar ju alltid mig fram men ca – 1 dl crème fraîche – 6 msk majonäs – 1 liten msk senap – halv citron – smaka av med salt och svart peppar 🙂 Lycka till! Det är jättegott till så mycket olika.. KRAM

   foodjunkie 2016-03-15 00:50:55
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!