En lyxig sallad

IMG_0468 IMG_0478 IMG_0488 IMG_0515 IMG_0524

 

Någon som vill ha recept på en matigare sallad? En lite lyxigare sådan. Mättande och väldigt god dessutom! Jag fick lunch besök av mamma och syster så bjöd på en potatis och lax sallad med romsås! Alltid lika kul att bjuda på denna då dom allra flesta gillar den och den är väldigt lätt att slänga ihop;

 • koka (helst färsk) potatis i saltat vatten
 • gör en rom sås på; majonäs, crème fraîche, sikrom, finhackad rödlök, pressad och riven citron hackad gräslök eller dill är gott att ha i och sedan smaka av med salt och peppar
 • Blanda ihop potatis och rom såsen och ha i solrosfrön och pumpakärnor
 • skölj ruccola och ha på olivolja och balsamico
 • ha på din smaksatta potatis
 • ha på bitar av varmrökt lax
 • krossa knäckebröd
 • ringa över krämig balsamico

Bad mamma ta en snabb bild på oss då jag tycker det är så gulligt när lilla Alba har vår gamla kofta på sig som vår farmor stickad.. dock var Alba mest intresserad av moster som vi båda längtat efter <3

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Nämen himmel, jag dog lite nu! Jag ska definitivt laga detta imorgon (minus laxen förståss eftersom jag är vegetarian, men det borde funka ändå/utan känner jag?) <3

  Edie 2016-04-26 23:52:38 http://thenordicprincess.blogspot.se
  Svara
  • Svar på Edies kommentar.

   Hej Edie! Vad kuul, jag blir så glad när ni skriver till mig och vill göra recepten! Jag är ju oxå vegetarian men kan få i mig en liten lax bit ibland.. Men det håller oxå på att försvinna mer och mer, hade du det oxå så? Hoppas salladen smakade 🙂 Kram

   foodjunkie 2016-04-27 19:13:51
   Svara
   • Svar på foodjunkies kommentar.

    Den blev super! Tack för tipset! Jag hade i tångkaviar, som smakar lite som rökt lax! 🙂

    Ja, jag började också så! Slutade i tur och ordning med kött, kyckling, ägg, och sen långt senare med fisk, skaldjur och mjölkprodukter. Jag trodde aldrig att jag skulle kunne ge upp ost till exempel, men hittade till slut en veganost som smakar som vanlig hushållsost (och så finns det vegansk parmesan, iiih!) 🙂

    Edie 2016-04-29 01:11:15 http://thenordicprincess.blogspot.se
    Svara
    • Svar på Edies kommentar.

     Det var ju smart.. Det är ju så gott med färsk potatis tycker jag, men bara man inte kokar över dom! 😉 Vad kul att du tyckte det var gott!

     Åh då tror jag att jag är på väg i den riktningen oxå, även om man själv inte bestämmer det utan min kropp gör det haha.. Äter ju varken kött eller mjölk och väldigt sällan fisk skaldjur och ägg.. Men ost är en FAVORIT, precis som du säger och hört flera att det är det sista man vill sluta med! 😉

     foodjunkie 2016-05-02 00:37:27
     Svara
 • Den där salladen ser helt magisk ut! Jag älskar varmrökt lax & i kombination med färsk potatis är det ju helt fantastiskt.

  Joesph Mervin 2016-04-25 09:33:47 http://tomatsas.nu/
  Svara
  • Svar på Joesph Mervins kommentar.

   Hej Joesph! Vad glad jag blir, det är den och hoppas att du också tycker det 😉 En vår och sommar sallad känns det som dessutom!

   foodjunkie 2016-04-27 19:16:44
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!