Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Lite tips om en söt potatis

IMG_1153

 

Hej du där söta potatis eller sötpotatis heter den ju. Så gott och bra knep att ha i sallader tycker jag. Det gör det hela matigare och man behöver absolut alls bara ha det i sallad. Ät den som den är till nästan vadsomhelst. Jag älskar att ha chili och salt på i ugn med olivolja. Sedan att äta med fetaost är en vinnare (tryck HÄR för att se när jag gjorde det med en underbar dressing). Och som ni nu hört ett flertal gånger säkert så är sötpotatis mycket nyttigare än vanlig potatis – järn, magnesium, c-vitamin, fibrer.. ja en liten booster den där söta potatisen. Kram

 • skiva sötpotatisen
 • ha på olivolja, salt, chili flaks
 • in  ugn i ca 15 min på 220 grader
 • klaaart

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Mums, testar det nu, ser fram mot att smaka! 😀

  Henriette Sophia 2016-11-09 19:26:26 http://www.bestofyou.se
  Svara
 • Hej!
  Har alltid funderat över om sötpotatis verkligen är så mycket nyttigare. Känns som att vanligt potatis stämplats som onyttig medan sötpotatis helt plötsligt är nyttig. Googlade därför och hittade denna artikel https://nordicwellness.se/nyheter/halso-bloggen/2014/mar/sotpotatis-och-vanlig-potatis-en-jamforelse/
  Enligt artikeln innehåller vanlig potatis med C-vitamin och har dessutom både färre kalorier och kolhydrater, sötpotatisen har dock ett lägre GI. Sen är sötpotatis i ugn verkligen hur gott som helst, men jag ville bara dela med mig av min nyfunna kunskap (haha) eftersom det känns så trist att vår vanliga potatis fått ett oförtjänt dåligt rykte!

  Lisa 2016-11-03 20:09:46
  Svara

senaste från Hälsa

Foodjunkies webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Evelina Andersson
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand