En supernyttig frukost för dig som vill spara tid på morgonen

IMG_2343 IMG_2361

Så bekvämt att vakna och ha frukosten klar 🙂 En overnight-oat är vad som serverades och den förberedde jag redan igår kväll, fattar man iofs på namnet. Jag var sugen på att tugga på någonting efter gårdagens cleans.. men inte överdrivet som jag trodde när jag väl började tugga. Så ska faktiskt försöka köra lite mer flyttande idag än jag trodde. Jag har aldrig klarat mer än 1 dags flytande cleanse men hade lätt kunnat fortsätta idag. Man har ju verkligen olika dagsformer för mat och träning vilket gör att man måste lyssna på sig kropp! Är ni duktiga på att göra det? Och brukar ni förbereda frukosten dagen innan så här.. ? Så bra att minska en procedur på morgonkvisten när man ska iväg tycker jag.

Gör så här: Mosa 1/2 banan, blanda ner 1 dl havregryn och 1 dl mjölk ( jag använde mig av mandelmjölk),  1 tsk jordnötssmör, 1 msk chiafrön, 2 hackade dadlar. Låt det här ligga nu och mysa ihop sig i skålen över natten, inte i kylen. Nu på morgonen rörde jag till det ordentligt och hade i 1 tsk rödbetspulver, älskar det just för det blir så härlig färg och man känner sig lite nyttigare med det då rödbeta är så bra för vårt blod. Men det är inget måste att ha i. <3

Det här är verkligen en supernyttig frukost för dig som vill spara tid! Havre är nämligen fantastiskt, både nyttighet och billigt. Men varför jag ville ha havre nu på morgonen efter min cleanse är för att den hjälper till att rena i levern och hjälper till matsmältningen. Förutom att den skyddar vår tarm så innehåller den massa protein oxå! Nordens superspannmål 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej! vilket härligt recept, ser super gott ut och låter de samma! men undrar om du vet hur det skulle bli om man tar bort dadlarna? är inte så haj på dadlarnas smak, så tror du att det kommer funka om man tar bort dem eller kanske byta ut dem mot lite mer banan eller något annat!

  Leonora 2017-01-10 14:22:34
  Svara
  • Svar på Leonoras kommentar.

   Hej Leonora! Jo absolut, dom använder jag bara för att få till den bästa sötman i mitt tycke men man kan såklart använda sig utav ex höung, agave , kokos socker osv <3 STOR kram och ha en underbar helg

   foodjunkie 2017-01-13 10:29:39
   Svara
   • Svar på foodjunkies kommentar.

    Kokar du gröten på morgonen eller grynen har mjuknat så pass mkt över natten att de inte behöver tillagas?
    Tack för en inspirerande blogg och instagram!
    / Anna

    ANna 2017-01-25 13:04:33
    Svara
    • Svar på ANnas kommentar.

     Hej Anna! Den behövs inte tillagas när den ligger över natten, det är det som är knepet som är så bra! Den står och myser till sig med allt och är jättegod sen 🙂 1000 TACK RARA DU, blev jag mer taggad på att få ut mer gott 🙂 Kram

     foodjunkie 2017-01-25 15:09:21
     Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!