UNDERBAR LINS- OCH TOMATSOPPA

IMG_3157 IMG_3158 IMG_3174 IMG_3176 IMG_3180 IMG_3198 IMG_3201 IMG_3206

Igår var vi och skulle ta vaccin på lillan men så blev det inte. Hon har börjat halta igen och igår hade hon t o m lite feber, så min BVC tittade noggrant på henne istället och Alba trodde bara dom lekte fint. Men vi fick ny tid imorse till och ta sänkan och den såg väldigt bra ut så det finns ingenting att vara orolig för sa dom.. Så svårt när man ser sin egna lilla dotter inte gå eller springa som hon brukar. Dock har vi fått en remiss till att titta ännu noggrannare fall det inte släpper om 4-5 veckor.. Är det någon som känner igen sig med att ha en liten som helt plötsligt kommer på att inte använda benen som dom brukar? Barn är lite tokiga sa doktorn..

Bredvid läkaren finns Pepstop butiken, och det var deras cleanse jag gjorde förra måndagen. Kunde inte hålla mig utan körde en till idag. Den har jag skrivit om HÄR och HÄR för er som vill se vad för någonting jag unnat mig igen och någonting jag hoppas ni oxå unnar er! Om ni gör det den här veckan så fick man tydligen med dom där dropparna, sellerifrön och maskrosrot, låter v ä l d i g t nyttigt bara på namnen. Men jag har såklart ett recept till er också, den mest lätta, underbara och billigaste soppan. Jag kan nog t o m säga att det här är ett av de enklaste recepten som görs ofta här hemma. Jag vet att jag visat er ett liknande, man kan variera den här tomat- och linssoppa lite som man vill.

Gör så här: Fräs ihop 1 hackad gullök, 4 st skivade vitlöksklyftor, 2 st blekselleri och 1 buljongtärning i olivolja. Häll ner 2-3 dl röda linser, 1 burk krossade tomater, jag tar sen den burken som dom krossade tomaterna var i och häller i 2-3 st med vatten, 1 bit chili efter smak och lite örtsalt även 2 lagerblad om man vill. Låt det här nu få koka ihop tills ni tycker att linserna är klara. Smaka av med salt och svart peppar. Hacka upp massa färsk persilja och ha i eller toppa med.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Älskar linssoppa! dock inget fan av tomatbaserade, så tror du man kan byta ut krossade tomater mot kokosmjölk så det fortfarande passar med dem andra smakerna?

  Amanda 2017-02-22 02:57:53
  Svara
 • Mumsfillibabba <3

  Martin 2017-01-19 20:59:57 http://www.martinlof.com
  Svara
 • Åh vad jobbigt när man känner och ser att något är fel och ingen bra anledning.
  Jag vet att en sjukgymnast sa att små barn som lär sig gå måste lära sig att ramla och ställa sig upp igen, annars missar dem något i den motoriska utvecklingen när man ”ställer” dem upp igen.
  Det är nog inte Albas problem, som verkar vara självständig och rörlig! Kanske en sjukgymnast kan titta på henne och se om det är något påhitt hon har?
  Lycka till

  Lisen 2017-01-18 18:14:42
  Svara
  • Svar på Lisens kommentar.

   Ja fy men hoppas som dom säger att dom testar och har sig med allt.. Men annars ska jag verkligen ta ditt tips om ena sjukgymnast! Det var ett bra tips, men hoppas såklart att det inte behövs <3 Tack snälla du! Ha en underbart helg! Kram

   foodjunkie 2017-01-20 15:26:22
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!