Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Vegetariskt krispigt och smakrikt

Japp, där sitter du och tittar på ett par tomater.. 

..men det är faktiskt riktigt goda tomater – ekologiska kvisttomtar som doftar l j u v l i g t. 

Dom rostade/grillade jag snabbt  till i ugn, med lite olivolja, salt och peppar. Plus en halv vitlök fick åka med in!

Under tiden tomaterna rostades i ugn stekte jag massa krispiga gnocchi

Så när tomterna var i ugn och gnocchin i stekpannan så mixade jag snabbt liten pesto liknande sås

Jag hade inte många minuter på mig att ta bilden innan en hungrig skulle norpa tallriken.. 

Hej hopp fina ni!

Äntligen en till att laga mat till här hemma. Jag och Alba äter ju inte riktigt samma tider eller samma måltid. Och det är så trist och laga mat till sig själv ibland. Jag hade dessutom inte den mest välfyllda kylen efter att han åkte. Fast det som gjorde att jag inte fick upp mat-inspo till er nu i helgen när jag var själv i helgen var ju helt klart att jag var just själv. Jag fokuserade all min tid på Alba och tog det att vi skulle ha en riktig tjej- helg hon och jag. Så istället för att ta mig till matbutiken för jag hade så vi klarade oss så gick jag promenad till leksaksbutiken. Hon har på riktigt aldrig riktigt gillat leksaker och nallar.. förens nu! Så släpade hem 3 säckar fyllda med roliga saker som vi pysslat den tiden vi inte var i parken 🙂

Men hörrni NOG om det där.. Vad tycker ni om gnocchi? Jag gillar det bara om dom är så där nästan krispiga och goda, får alltså inte vara slibbiga.. Vet ni hur jag menar? Det viktiga är att man steker dom i smör, en härlig stor klick smör. Och äta det med en smakrik sås som pesto, tryffel eller gorgonzola, mmmm! Men fräsha till det hela med spenatblad, sallad, smalt skivad celleri ligger där i oxå, avokado, ungrostade tomater och vitlöksklyftor <3

Förresten, ta en tomat för hälsan, det är nyttigare än man vad tidigare visste.. Eller glöm inte vitlöken – en illaluktande välgörare för hela hälsan som jag använder i nästan all min mat <3 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Ser så himla smarrigt ut! Nu längtar man ju extra mycket efter sena sommarkvällar. En fråga! När du gör gnocchi, lägger du i dom ”råa” i stekpannan? Måste prova detta!! Kram

  Julle 2017-04-26 17:49:29
  Svara
  • Svar på Julles kommentar.

   Jaaa det är verkligen dom som man njuter mest i. Önskar vi bara hade fler av dom <3
   Det här var jättegott, så enkelt som du sa- lägg ner dom råa i en stor klick smör!
   Stek på medelvärme tills dom blir krispiga 🙂
   STOR KRAM och fråga alltid om du har några frågor 🙂

   foodjunkie 2017-04-27 13:34:27
   Svara
 • jag säger bara MUMS.. skall testas, gnocchi är ingen favorit men kanske kan bli – men allt det andra.. Jag älskar ju tomater i alla dess former.. Kraaam på er

  Petra 2017-04-25 09:06:24
  Svara
  • Svar på Petras kommentar.

   Åh ja vad glad jag blir med massa MUMS här på bloggen 🙂 Jag har inte heller gnocchi som favorit men gör man dom så där krispiga med mycket smör och har i en sallad tycker jag det är ljuvligt! Och äta gärna en extra tomat 😉 KRAMAR från oss

   foodjunkie 2017-04-25 18:52:03
   Svara

senaste från Hälsa

Foodjunkies webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Jannike Ebbing
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Sassa Asli
Home
34 kvadrat
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind