Easy soup for dinner

Japp, endast fyra stycken ingredienser 

Var alltid noga med att skölja purjolök, kan finnas jord kvar..

Eller glöm inte att skala potatisen.. nyttigare med skal men godare utan.

Börja alltid att sotera löken, med lite olivolja och en klick smör

Sen ner med resten och fräs en snabbis med lite buljong och vatten upp så man täcker allt

Mixa sedan till så ni får rätt konsistens. Smaka av med visgrädde om man vill men även salt och peppar

VOILA! Så enkelt och så gott, speciellt med en knäckemacka till och även toppa med liten nyriven parmesanost.

Hej finisar!

Jag har inte nämnt vädret för er. Håller tummarna för att det vänder snart!! Men ett tips är ju soppa nu när det är så kallt. Idag sa Ida att hon älskar min linssoppa som jag lagt ut här till er ( tryck HÄR för att se den). Hon frågade även vad jag skulle laga för kul ikväll.. Hmm det vet jag aldrig, utan det blir vad det blir efter jag lagt ett span i kylen. Men tror hennes ord SOPPA var kvar på hjärnhinnan. Mmmm så smmarrigt och lätt det är. 

Jag använder mig alltid av olika men här blev det – 6 st potatisar, 1 purjolök, 1 liten bit blomkål och en liten bit kålrot, 1 1/2 msk buljong, ca 1 l vatten lite mindre, 5 msk vispgrädde, salt och peppar efter smak. Och toppade med parmesanost <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!