Så gott att man inte vill att det ska ta slut

Den här Tabascon är ju ljuvlig – mild jalapeno

Och riven halloumi är ju magi i ugn

Jag lovar er att ni inte kommer blir missnöjda om ni gör den här tallriken

Hej kära ni!

Jag har inte berättat för er tror jag men min lilla har fått daaagisplats. Känns så stort! Jag har ju haft svår separationsångest och nu står vi här och hon redan fyllt två år och nu bara längtar jag till fullo. Vet att hon kommer ha så kul och jag kommer hinna så mycket mer i mitt liv.. läs städat hem, mer bloggande, mer möten, mer träning och en dusch extra då och då. Så det här med att hon kommer börja där kommer gynna er också 😉 Men just nu maxar jag sista veckan med henne. Idag blev det junibacken igen och sen hem till favvo-Ludde ( min systers pojkvän). För jag ska väldigt snart springa på mingel/event. Men först vill jag visa er en galet god lunch som jag gjorde idag! Ni får inte missa det här lätta och nyttiga.

Gör så här: Skiva aubergine, droppa lite tabasco och olivolja på, även salt och svart peppar. Riv halloumiost och ha det på alla skivorna och toppa med lite träsk basilika om man vill. In i ugn och att rosta till sig lite. Gör en grönskåls-sallad medan på såklart grönkål, som man ska massera i vattnet när du sköljer den efter du tagit bott stjälken-  så den blir så där härlig och god. Ha i olivolja, salt peppar och 1 msk äppelcidervinäger. Ha massvis med granatäpple i och sedan är du klaaaaro. Ta ut dom goda aubergine skivorna och toppa din sallad med.

MUMS MUMMA SLURP <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Tack för inspirationen som aldrig tar slut! Ska prova detta recept ikväll på grillen. 😀

  Sofia 2017-05-23 16:45:33
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Men wow tusen tack vilken härlig mening – den vill man ju alltid ha i bakhuvudet! Men det låter helt magiskt och göra det på grillen, så avundsjuk! Själv ligga råg smed feber frossa och halsfluss 🙁 Men det brukar ju gå över fort med halsfluss efter medicinering sen ska jag se till och få tag i en grill och göra samma som dig 🙂 Kram

   foodjunkie 2017-05-23 18:47:06
   Svara
 • Hej! Först och främst tack för en jättebra blogg med mycket inspiration 🙂 Du kommer inte bara med massa bra mattips, du verkar också vara en så himla ödmjuk, energispridande och härlig person!

  Nu till min fråga. Jag har börjat äta betydligt mer vegetariskt och grönt, vilket jag är så glad över. Men känner att jag lätt fastnar i att bara köpa hem tomat, gurka och spenat, vilket gör att valmöjligheterna blir ganska små när det kommer till sallader osv. Jag tänkte fråga dig, vad tycker du att man alltid ”ska” ha hemma? Jag förstår självklart att det beror helt på VAD man vill göra och så, men har du tips på vissa basvaror du alltid köper och se till att ha hemma? Känns som jag fastnat lite och alltid äter samma sallad med tomat, gurka, spenat, bulgur och feta.

  Tack igen för en bra blogg 🙂
  Kram

  Anna-Karin 2017-05-20 10:24:37
  Svara
  • Svar på Anna-Karins kommentar.

   Oh hoj så glad jag blir! Det är verkligen era underbara kommentarer som gör det här så otroligt kul och då är det så mycket enklare att inspirera! 1000 TACK för din fina kommentar!
   Och så härligt med mer grönt ju, men speciellt om du känner dig glad för det! Jag älskar ju grönt och min kille kanske 1 -2 dagar i veckan.. så jag jag lagar ju väldigt olika här hemma och då dessutom barnmat 😉
   Det låter ju väldigt härligt och ha fastat i det gröna men fattar såklart vad du menar, det kan bli enformigt om man hittat nåt man gillar. Spenat är alltid nice att ha hemma, det har jag nog och alltid – det kan man ha till bas i allt. Men tänk som tips att byta ut bulgur till typ – potatis/sötpotatis/rotfrukter i ugn eller fetan till halloumi eller mozzarella.
   Men Stort tips är att komma ihåg rivjärnet. Du kan inprincip riva i vad som helst – då blir det mer rawfood men det smakar så gott!! Typ rå broccoli, rödbeta, morötter, blomkål, rödkål, vitkål. Så köp hem olika och testa dig fram i olika vägar med att rosta i ugn eller riva i rivjärnet! Det är iaf så jag gör. Så får man se hur det slutar. Men ljumna sallades är så gott till middag så att rosta i ugn är perfekt och user tiden har man hunnit riva lite andra nyttigheter. Eller gjort en god dressing 😉

   Hoppas du fick lite tips.. Annars skriv igen!!
   STOR kram

   foodjunkie 2017-05-23 19:20:21
   Svara
 • Lägger du auberginen i redan varm ugn? Vilket temperatur förresten? 🙂

  Karolina 2017-05-20 07:48:25
  Svara
 • Hej tjejen!

  Jag hoppas att du och din lilla njuter av solen er sista lediga vecka innan allvaren. Ville bara önska en riktigt fin helg!
  Kraaaam

  Petra 2017-05-19 08:52:23
  Svara
  • Svar på Petras kommentar.

   Hej fina du!
   Jag önskar att jag gjorde det.. Så jädrans typiskt att jag fick feber och halsfluss ( efter först besöket på dagis igår haha.. komiskt)
   Men tack snälla du för den fina tanken! Hoppas du hade en fantastiskt helg och nu en dunder vecka 🙂
   KRAM

   foodjunkie 2017-05-23 19:22:16
   Svara
 • Där kom auberginen igen ?Nu måste jag ju testa detta oxå – ser mums ut, tänkte slänga in några skivor zucchini med den gröna tabascon och parmesanost och se hur det blir. Å fy förstår din separationsångest ? Tycker det var jobbigt när min lille börja dagis men han älskade de från första stund! Blir en ny spännande tid för er?Kraaam

  Petra 2017-05-17 17:26:28
  Svara
  • Svar på Petras kommentar.

   Hahah, java och den här är ljuvlig! Hur blev det med parmesan? Jag är ju ett halloumi freak så har inte ens tänkt att man kan göra det med annan ost haha.. Men ska testa, har det hemma. Kan vara gott nu nä öjag ligger ner till sängs <3
   Var och hälsad spå dagis igår och hon ville ju verkligen inte gå.. Nu är det inte många dagar kvar tills hon börjar och längtar så! Dock måste jag se till att blir frisk! Men det är väl så att man är typ sjuk lite smått hela tiden efter dom börjat dagis.. Nu var vi ju bara och hälsade på, haha!
   KRAM

   foodjunkie 2017-05-23 19:26:49
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!