I annonsamarbete med Quorn
Hej fina läsare!
SÃ¥ glad och tacksam att just ni är mina läsare och att ni gillade mitt förra recept som jag visade er med quorn. Vill ni se det sÃ¥ hittar ni det HÃR. Men ni ska även fÃ¥ se filmen därifrÃ¥n, dÃ¥ det var ett litet filmteam pÃ¥ tvÃ¥ söta killar med under nÃ¥n timme hemma hos mig. SÃ¥ spännande att fÃ¥ bjuda pÃ¥ massa mat hemma och nÃ¥n filmar. Det var ju tur att det blev gott om man säger sÃ¥ haha.. Synd att dom inte var med här ocksÃ¥, sÃ¥ ni fick se hur att gick till och hur mysigt det blev sen. Inte för att det är svÃ¥rt mest för att det är sÃ¥ härligt med färgen pÃ¥ rödkÃ¥len.  Tillsammans med den proteinrika och smakrika quornfärsen blir det en vinnare. Hoppas verkligen ni tycker det med och testar det här underbar receptet jag har gjort för Quorn. SÃ¥ mycket härlig näring och absolut inte krÃ¥ngligt dÃ¥ det absolut inte behöver bli fina rullar, utan mest bara goda ð
Gör så här: Innan ni gör er smakrika quornfärs så koka upp lite krämigt ris och beluga linser. Jag tycker det är så gott med det där krämiga riset och att beluga är linserna är mer hårda.
Ta en stekpanna nu och lägg i en klick med smör, hacka en gullök, 3 st vitlökar och ha i det med 300g quornfärs. Ha i 1 tsk paprikakrydda, 1 msk krämig balsamvinäger, 1 msk rinnande honung och massa chili, det blir så gott att det är lite hetta på det här då det ska blandas med riset och linserna sen. Smaka av med salt och låt det stå.
Ta fram ett helt rödkÃ¥lshuvud. Ni ser hur jag gjorde för att fÃ¥ fram sÃ¥ stora bitar som möjligt av bladen, ni ska nämligen göra smÃ¥ knyten med dom med allt gott i. Först blanda ihop det som ska vara i till en och samma röra. Tillsätt dÃ¥ i din quornfärs 3 stora msk ris och 6 msk beluga linser. Sätt pÃ¥ ugnen pÃ¥ 200 grader och gör era knyten. Här la jag i färsk persilja. Innan dom Ã¥kte in i ugnen hade jag olivolja pÃ¥ med lite flingsalt. Ãlskar att ha kÃ¥l i ugn. Blir sÃ¥ saftigt och ändÃ¥ krispigt. Ni ser när dom är klara – fÃ¥tt lite färg och blivit mjukare <3
Vad tyckte ni om filmen ð ? Kram