Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ett underbart vegetariskt recept med quorn

I annonsamarbete med Quorn

Hej fina läsare!

Så glad och tacksam att just ni är mina läsare och att ni gillade mitt förra recept som jag visade er med quorn. Vill ni se det så hittar ni det HÄR. Men ni ska även få se filmen därifrån, då det var ett litet filmteam på två söta killar med under nån timme hemma hos mig. Så spännande att få bjuda på massa mat hemma och nån filmar. Det var ju tur att det blev gott om man säger så haha.. Synd att dom inte var med här också, så ni fick se hur att gick till och hur mysigt det blev sen. Inte för att det är svårt mest för att det är så härligt med färgen på rödkålen.  Tillsammans med den proteinrika och smakrika quornfärsen blir det en vinnare. Hoppas verkligen ni tycker det med och testar det här underbar receptet jag har gjort för Quorn. Så mycket härlig näring och absolut inte krångligt då det absolut inte behöver bli fina rullar, utan mest bara goda 😉

Gör så här: Innan ni gör er smakrika quornfärs så koka upp lite krämigt ris och beluga linser. Jag tycker det är så gott med det där krämiga riset och att beluga är linserna är mer hårda.

Ta en stekpanna nu och lägg i en klick med smör, hacka en gullök, 3 st vitlökar och ha i det med 300g quornfärs. Ha i 1 tsk paprikakrydda, 1 msk krämig balsamvinäger, 1 msk rinnande honung och massa chili, det blir så gott att det är lite hetta på det här då det ska blandas med riset och linserna sen. Smaka av med salt och låt det stå.

Ta fram ett helt rödkålshuvud. Ni ser hur jag gjorde för att få fram så stora bitar som möjligt av bladen, ni ska nämligen göra små knyten med dom med allt gott i. Först blanda ihop det som ska vara i till en och samma röra. Tillsätt då i din quornfärs 3 stora msk ris och 6 msk beluga linser. Sätt på ugnen på 200 grader och gör era knyten. Här la jag i färsk persilja. Innan dom åkte in i ugnen hade jag olivolja på med lite flingsalt. Älskar att ha kål i ugn. Blir så saftigt och ändå krispigt. Ni ser när dom är klara – fått lite färg och blivit mjukare <3

 

Vad tyckte ni om filmen 😀 ? Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Roligt att du gjort en film, hoppas på matlagningsprogram i framtiden. Kram

    sara 2017-11-16 14:35:53
    Svara
Foodjunkies webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!