hälsosamma vegetariska köttbullar

ekologiska romantiska tomater i mitt hjärta och även rostade hasselnötter

någonting Alba är bättre på att äta än mig är ärtor 

men dom här ärt och kikärts- bollar måste ni testa

 

Hej rara ni!

Är ni sådana som tycker allt är gott bara man får avokado till? Den kom bara till i all hast så det är inte den vi ska fokusera på här även fast den är hälsosam och härlig. Utan Sveriges nationalrätt köttbullar är ju svår äten som vegetarian. Så vi har ju en hel del andra bullar på lager. Det är ju så trevligt med nyttiga bullar tycker jag. Enkelt att göra och man kan få till så många olika smaker. Idag fick det blir ärtor och kikärtor, kikärtor är ofta med i mina bollar. Det kan låtar som om det är falafel jag gör men lite så är det kanske men jag tänker mer vegetariska bollar då det alltid blir olika varianter.

Gör så här: Ta en skål och lägg ner – 1 burk kikärtor och nästan lika mycket ärtor, en stor hand full färsk persilja, 1 liten bit purjolök eller gullök, 1 liten vitlöksklyfta, 1 tsk salt och svartpeppar. Mixa allt precis så mycket som ni känner blir godast i er smak och gör era små bullar. Stek sedan i kokosolja eller annat. Enkelt och gott!

Jag hade dom till en härlig sallad nu så här på lunchen, så gott med halloumi, avokado, rostade hasselnötter, tomat och ruccola.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Härliga bilder ! Är det du som har tagit fotona ?
  Måste bara prova recepten:) ser läckert ut!

  Susanne Alfredsson 2017-12-05 20:26:50
  Svara
 • Verkligen ett recept jag vill testa men fråga.. äter Alba detta? Jag har en dotter på 1,5 år som vanligtvis tycker om falafel men är osäker på all persilja.. blir det gott även utan persilja tror du?

  Anna 2017-12-02 10:55:23
  Svara
 • Det ser sååå gott ut!

  Josefine 2017-11-30 13:25:05 http://lotabilvard.se/
  Svara
  • Svar på Josefines kommentar.

   Åh vad glad jag blir, så enkelt oxå. Jag mixar så jag får kvar lite gröna ärtor, tycker jag är godast 🙂

   foodjunkie 2017-11-30 17:08:54
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!