Nu ni kära läsare, här kommer en hejdundrans god sås, en sås ni måste göra! Jag har lärt mig den av min pappa och det är så att denna sås lägger man på minnet och blir lite lätt beroende. Så god att ha till allt möjligt. Och faktiskt så är det så att man får till den god alla gånger men den smakar nog aldrig riktigt den samma. För man ska trolla själv hur man tycker om den, hur sötman från honungen möter det sura från limen. Så kan man välja hur stark man vill ha den med den färska chilin och den nyrivna ingefäran. Ni kanske börjar förstå att det är en thai-inspirerad sås som jag ska tipsa om? Det gör sig inte på bild så bra, med den mörka soyan som ska i och dessutom hann det bli mörk när maten var klar.. Men dessa mojitos som jag blev serverad här hemma var gudomliga -mynta, lime, rom, is, sockerlager, vatten och det viktiga är att mortla det noggrant!
- fisk sås
- lime (både saft och rivet skal)
- svag soya (sushi soya)
- rostade sesamfrön
- ättika (jag hade ingen så använde mig av äppelcider vinäger)
- flytande honung
- färsk chili
Kan passa till antingen dessa lax- nuggets, eller varför inte bara göra goda avokado- nuggets som här, man kan som sagt ha det till mycket men fick frågan förut om någon god sås till glasnudlar- det är perfekt kombo! Eller enklast möjligt är att bara hacka upp vitkål och mys ner såsen 🙂