Juliga Brysselkål

IMG_6265-2 IMG_6265

 

Julmat kan faktiskt vara riktigt gott, och det kan ofta gå i överdrift. Både i mängd man får i sig och massa olika man gör. Fast det hör ju till. Dessa saftiga brysselkål är någonting som förgyller en (vegetarisk) jultallrik. Ni är några som vill ha vegetariska recept till julbordet och detta kan vi alla äta, så lägg dessa på minnet!

Man kan göra brysselkål både i ugn eller koka dom. Det viktiga är att man inte kokar dom för länge om man gör det. Max 5-7 minuter så dom inte blir mjöliga och tappar stinget. Man vill inte heller koka bort allt det nyttiga i dom. Kokar ni så gör det i saltat vatten. I ugn ska rulla dom i olivolja och salta.

Gör en dressing som dom varma runda hälsobollarna ska få rulla i sen på  endast

  • Pressad apelsin + lite riven apelsinskal
  • Flytande honung
  • Havssalt
  • Cayanne peppar eller chili om man gillar att det hettar lite

Jag toppade med torkade tranbär och valnötter <3 HÄR hittar ni ett recept då jag skar rå brysselkål… Där t o m en liten gris blev sugen på brysselkål.

Man brukar ju säga ” ta kål mot dina sjukdomar”.. Det vill säga att brysselkål tillhör ju såklart kål familjen och ni vet ju redan hur nyttigt det är med all slags kål.. Kale som det heter så fint på engelska. Brysselkål är känd för att mycket C-vitamin, men annars är den fylld med nästan allt annat.. Järn, kalcium, fibrer, vitaminer osv. 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!