Hur smidigt är det egentligen inte att göra ett gäng pannkakor och ha dom i kylen. Man har alltid någonting hemma när hungern eller suget slår till. Men det gäller då att man gjort dom nyttigare, och då att fylla den med nyttigheter! Jag ska erkänna att jag a l d r i g varit en pannkaks- tjej. Gillar inte grädde och har alltid förknippat pannkakor med grädde. Den här är ju så långt ifrån grädde som det går och så mycket godare om jag ska berätta vad jag tycker, men lilla Alba kanske inte kommer hålla med mamma inom kort. Jag har börja märka att hennes komjölksallergi har snart vuxit bort, vågar inte ge för mycket men testar mig fram. Vet att ni är fler som skrivit att era bebisar hade så och det är ju skönt i ens mammahjärta att det går åt rätt håll. Men gjorde dessa utan mjölk.
- 6 dl havre eller soyamjölk
- 3 ägg
- 2.5 dl bovetemjöl
- 1 msk smör
- liten tsk salt
Vispa ihop ägg med mjölken, jag börjar med att ta lite, typ hälften av mjölken. Smälter smöret och blandar ner lite i taket av mjöl och salt för att få en jämn smet. Och nu resten av mjölken. Lätt som en plätt och jag tycker det är godast att aningen steka i kokosolja eller smör. Tills dom blir lite krispiga och härliga 🙂
På min hade jag spenat, avokado,rödbeta ( hade redan färdigkokt annars hade rivit på en okokt) groddar, sugarsnaps ärtor, rödlök, fetaost, aioli, färsk basilika och en chilisås- Muuuuuums! Trevlig helg till er alla <3 och jag ber om ursäkt igen för att det varit dåligt med uppdateringar men det allt är lite upp och ner just nu. KRAM
Tänkte ge er mer pannkaks-tips- nyttig choklad smak – kokos smak – saffrans smak – citron smak